Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου

3 λόγοι για να χρησιμοποιείς λάδια μαλλιών ακόμα και τον χειμώνα

Και αν είναι λάδι…μη το φοβάσαι! Ακόμα και στην παρούσα εποχή τα μαλλιά σου έχουν απόλυτη ανάγκη ένα έλαιο και σου εξηγώ παρακάτω το γιατί.

Πολλές γυναίκες δεν τα αποχωρίζονται ούτε χειμώνα, ούτε καλοκαίρι για κανέναν λόγο! Μα λογικό αφού ήδη έχουν ανακαλύψει τις θαυματουργές τους ιδιότητες. Άλλες όμως είναι ακόμα αρκετά επιφυλακτικές όσον αφορά τη δράση τους ή την αποτελεσματικότητά τους. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, μάθε πως οι επαναστατικές τους φόρμουλες δεν αφήνουν πλέον λιπαρότητα ώστε να διστάζεις να τα συμπεριλάβεις στην περιποίησή σου. Επιπλέον, το μυστικό για βέλτιστα αποτελέσματα είναι η μικρή ποσότητα. Μάθε χρήσιμα tips για τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους και ανακάλυψε την ευεργετική δράση τους στην υγεία των μαλλιών σου.

1. Λειτουργούν ως Leave-In Conditioner

Οι μαλακτικές και επανορθωτικές τους ιδιότητες μπορούν να επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση ακόμα και τα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά. Κάποια περιέχουν ένα συγκεκριμένο είδος ελαίου, κάποια μία μίξη. Από τη στιγμή όμως που εκείνο που θα επιλέξετε περιλαμβάνει έλαιο argan, jojoba, λάδι ελιάς ή ηλίανθου τότε το σίγουρο είναι πως θα ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα. Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες οι προαναφερθείσες έχουν την δυνατότητα να εισχωρούν με ευκολία στο εσωτερικό της τρίχας και να την δυναμώνουν. Άπλωσε, 2 σταγόνες ή 3 αν τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα ξηρά και ταλαιπωρημένα σε όλο τους το μήκος ενώ είναι νωπά. Έπειτα εφάρμοσε μία ακόμα σταγόνα στις άκρες.

2.Χαρίζουν εκτυφλωτική λάμψη

Μπορεί εύλογα κανείς να σκεφτεί πως όλα τα λάδια προσφέρουν λάμψη στα μαλλιά. Ισχύει, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα. Δοκίμασε το φυσικό λουκ που δημιουργεί το έλαιο jojoba το οποίο περιέχει τα ίδια λιπίδια που υπάρχουν και στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να βοηθάει και τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα.

3. Προστατεύουν

Όλα τα λάδια λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα από τους περιβαντολλογικούς παράγοντες. Όσα μάλιστα περιέχουν αντιοξειδωτικό έλαιο argan και ηλίανθο προστατεύουν ιδιαίτερα και το χρώμα ώστε να μην ξεθωριάζει, αν είναι βαμμένα.

Διαβάστε επίσης