Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου

Όταν δείτε πόσα χρήματα έχει βγάλει ο τραγουδιστής του «Despacito» Θα πάθετε πλάκα!

Το «Despacito» εξελίχθηκε στο τραγούδι-φαινόμενο του 2017. Ο τραγουδιστής Luis Fonsi εκθρόνισε τονJustin Bieber και το τραγούδι του «Sorry» από την κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα τραγούδια της χρονιάς.

Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό πως σύμφωνα με την Universal Music, το «Despacito» έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 4,3 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Μέχρι τον Ιούνιο, είχε 4,6 δισεκατομμύρια προβολές σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες streaming.

Πώς μεταφράζονται, όμως, όλα αυτά για την «τσέπη» του Πορτορικανού τραγουδιστή; Λαμβάνοντας υπόψη πως ο Luis Fonsi παίρνει 0,008 δολάρια για κάθε φορά που το τραγούδι παίζεται σε κάποια μουσική πλατφόρμα, τα δικαιώματα που έχει λάβει μέχρι στιγμής αγγίζουν τα 36,8 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το ποσό πιθανώς να είναι χαμηλότερο, αν αναλογιστεί κανείς πως από το σύνολο των προβολών του τραγουδιού, τα 2,7 δισεκατομμύρια προβολές είναι στο (δωρεάν για όλους) Youtube.

Ίσως γι αυτό οι ειδικοί του χώρου υποστηρίζουν πως το μεγαλύτερο κέρδος του Luis Fonsi από τη σαρωτική επιτυχία του «Despacito» είναι η κατακόρυφη άνοδος της δημοφιλίας του.

Ιδιώς στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία και το Μεξικό που αποτελούν την δεύτερη και τρίτη αγορά μουσικής ροής στον κόσμο αντίστοιχα, οι «μετοχές» του έχουν εκτοξευτεί.

Διαβάστε επίσης