Πέμπτη, 6 Μαΐου

Στον «αέρα» η παράσταση «COCK» στη Σωτήρα – Κληρικοί και πολίτες απειλούν με επεισόδια για το ομοφυλοφιλικό φιλί

– Το «COCK» αρχικά ανέβηκε με επιτυχία χωρίς αντιδράσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό
– Στο Δήμο Σωτήρας όμως έχει προετοιμασθεί “θερμή” υποδοχή για το έργο από οργισμένους πολίτες
– Οι αντιδρώντες πολίτες ζήτησαν και την συνδρομή του τοπικού κλήρου για το έργο
– Ιερωμένος Σωτήρας: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως Εκκλησία με τους ομοφυλόφιλους, αντιθέτως… Όμως αυτή η παράσταση υπερβαίνει τις κόκκινες μας γραμμές»
– «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, γιατί μας το επιβάλλουν με το ζόρι»

Ελάχιστες ώρες πλέον πριν την προγραμματισμένη γι’ αύριο θεατρική παράσταση «COCK», στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, το σκηνικό παραμένει ακόμα θολό στο κατά πόσον θα πραγματοποιηθεί τελικά η εν λόγω παράσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση του ΘΟΚ, έχει ήδη «ανέβει» σε Λευκωσία και Λεμεσό μ’ επιτυχία και χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, ωστόσο, στον Δήμο Σωτήρας, πολίτες κινητοποιήθηκαν, ζητώντας τη στήριξη και τη βοήθεια της Εκκλησίας για ν’ ακυρωθεί η συγκεκριμένη παράσταση.

Πέρα από την πλοκή του έργου, που βασίζεται στη σχέση δύο ομοφυλόφιλων ανδρών, τις αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει και η φωτογραφία με την οποία προωθείται το θεατρικό έργο, στην οποία απεικονίζονται δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες να φιλιούνται.

Πληροφορίες του Sigmalive αναφέρουν πως σήμερα στις 17:00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας συνεδριάζει για να θέσει επί τάπητος το ζήτημα που προέκυψε, χωρίς μάλιστα πλέον να αποκλείεται και ματαίωση ή και ακύρωση ακόμα της θεατρικής παράστασης, λόγω όχι μόνο των έντονων προκαταρκτικών αντιδράσεων, όσο περισσότερο υπό τον φόβο πρόκληση επεισοδίων.

Όπως αναφέρουν κύκλοι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας, το Δημοτικό Θέατρο της Σωτήρας αποτελεί τη θεατρική έδρα του ΘΟΚ για την επαρχία Αμμοχώστου και ως εκ τούτου επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος για ν’ ανέβει και η θεατρική παράσταση.

Εξάλλου, ιερωμένος του Δήμου, ανέφερε προς τους δημοσιογράφους πως ότι η τοπική εκκλησία έχει ήδη γίνει αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι καλούν την Εκκλησία ν’ αντιδράσει δυναμικά και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της παράστασης.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως Εκκλησία με τους ομοφυλόφιλους, αντιθέτως. Όμως αυτή η παράσταση υπερβαίνει τις κόκκινες μας γραμμές, δεν είμαστε οπισθοδρομικοί, όμως αυτή η παράσταση είναι άκρως προκλητική. Εξίσου προκλητική είναι και η φωτογραφία με το ομοφυλοφιλικό φιλί». Ο ιερωμένος πρόσθεσε εμφατικά άλλωστε, ότι η εν λόγω παράσταση «προσβάλλει την κουλτούρα και τα ήθη του Δήμου Σωτήρας και συμπληρώνοντας πως: «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, γιατί μας το επιβάλλουν με το ζόρι».

Τέλος, ο ιερωμένος, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο επεισοδίων, αν κρίνει από τα οργισμένα μηνύματα που λαμβάνει από κόσμο που αντιδρά στην εν λόγω παράσταση.

newsit.com.cy

Διαβάστε επίσης