Τετάρτη, 12 Μαΐου

Η συγκινητική εξομολόγηση της Αθηνάς Οικονομάκου! «Ανησυχώ για την εγκυμοσύνη μου γιατί…»

Την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της διανύει η Αθηνά Οικονομάκου!

Η όμορφη ηθοποιός παντρεύτηκε πρόσφατα και ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο τον καρπό του έρωτά της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο.

Η ίδια, έδωσε μια συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα!

Νιώθω ότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως είσαι έγκυος…

Είμαι έξι μηνών, δεν βλέπεις την κοιλιά μου; (μου λέει βγάζοντάς μου αμέσως γλώσσα) Είμαι τυχερή, έχω μια εύκολη εγκυμοσύνη και η καθημερινότητά μου δεν έχει αλλάξει.

Δεν φοβάσαι που συνεχίζεις στους ίδιους ρυθμούς;

Τι να φοβηθώ; Έγκυος είμαι, όχι άρρωστη. Αν έχεις καλή εγκυμοσύνη, χρειάζεται να προσέχεις κάποια βασικά πράγματα, αλλά μέχρι εκεί. Εγώ καταλαβαίνω τι αντέχει το σώμα μου και τι όχι. Δεν φτάνω τον εαυτό μου στα άκρα. Έχω πολλές αντοχές, αλλιώς δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω στους καταιγιστικούς ρυθμούς που έχει η ζωή μου.

Δεν έχεις αλλάξει τίποτα στη ζωή σου λόγω εγκυμοσύνης;

Δεν σηκώνω βάρη, δεν τρέχω –κυριολεκτικά–, κάνω ελάχιστη γυμναστική ειδική για εγκύους και προσπαθώ να μην επιβαρύνω ψυχολογικά τον εαυτό μου με άγχος και πίεση. Σχεδόν καθημερινά φεύγω από το σπίτι μου στις 9.00 το πρωί και πηγαίνω στο γύρισμα (σ.σ. για τη σειρά του Alpha Έλα στη Θέση Μου), μετά πηγαίνω στο γραφείο μου στο AllOver και στη συνέχεια βάζω όλα μου τα εξωτερικά ραντεβού. Γυρίζω στο σπίτι γύρω στις 10.00 το βράδυ. Υπάρχουν ημέρες όμως που έχω και βραδινές υποχρεώσεις, όπως μια πρεμιέρα ή ένα event.

Σε λίγους μήνες θα γίνεις μανούλα. Νιώθεις έτοιμη να αναλάβεις το μεγαλύτερο ρόλο της ζωής σου;

Περνώντας ο καιρός και όσο μεγαλώνει το μωρό μέσα στην κοιλιά μου συνειδητοποιώ τι μου συμβαίνει και νιώθω πιο έτοιμη για τη μεγαλειώδη αυτή στιγμή. Απόλυτα έτοιμη δεν νιώθεις ποτέ, νομίζω. Όπως μου έχουν εξηγήσει και όλες οι φίλες μου που είναι μανούλες, η στιγμή που σου φέρνουν το μωρό στην αγκαλιά σου είναι τόσο μοναδική που νιώθεις ότι από εκεί και πέρα ξεκινάει η ζωή σου.

Ποιες είναι οι ανησυχίες σου;

Η μόνη μου αγωνία είναι να πάνε όλα καλά και να γεννήσω ένα υγιές μωράκι. Δεν με φοβίζει κάτι άλλο. Είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει συμβεί στη ζωή μου και τόσο εγώ όσο και ο Φίλιππος είμαστε πανευτυχείς.

Η ψυχολόγος σε βοηθάει να διαχειριστείς τους φόβους σου;

Κάνω ψυχοθεραπεία εδώ και πέντε χρόνια. Αυτή την περίοδο σίγουρα έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό. Με βοηθάει στο να διαχειριστώ το άγχος μου για το αν θα γίνω καλή μητέρα και πόσο σωστά θα μπορώ να φέρω εις πέρας την ανατροφή ενός παιδιού, είπε στο People.

Διαβάστε επίσης