Τρίτη, 11 Μαΐου

Survivor 2- Διάσημοι: Γιάννης Δρυμωνάκος: Από τις πισίνες στον… Άγιο Δομίνικο

Από τις πισίνες και τις διεθνείς διακρίσεις στον… Άγιο Δομίνικο και στο Survivor. Άλλος ένας Διάσημος που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις.

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1984. Είναι Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση, στο στιλ της πεταλούδας. Άρχισε την κολύμβηση με την προτροπή της μητέρας του, η οποία θαύμαζε το Μαρκ Σπιτς.

Περίπου 15 χρόνια μετά θεωρείται ο Έλληνας κολυμβητής[1] με τις περισσότερες επιτυχίες. Προπονητής του είναι ο Γιάννης Ορφανίδης. Το Δεκέμβριο του 2007 έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατέκτησε δύο μετάλλια σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας.

Ο Δρυμωνάκος βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για δύο χρόνια από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), στις 30 Ιουνίου του 2008. Έπειτα από την αθώωσή του από ποινικό δικαστήριο, επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2010.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1999 στις διεθνείς πισίνες και πήρε αργυρό μετάλλιο στα 200μ. στο τουρνουά Ολυμπιακές Ημέρες της Δανίας. Το καλοκαίρι του 2001 πήρε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Νέων στη Μάλτα και το 2000, σε ηλικία μόλις 16 ετών πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2002 στο Λιντς της Αυστρίας έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που πήρε 2 χρυσά μετάλλια σε 2 διαφορετικές διοργανώσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Πέτυχε πολλά πανελλήνια ρεκόρ και τα τελευταία χρόνια είναι πρωταθλητής Ελλάδας στα 200μ.

Στις 21 Μαρτίου του 2008 ο Δρυμωνάκος έγινε όχι απλώς ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, αλλά παράλληλα και ο γρηγορότερος Ευρωπαίος στην ιστορία των 200 μ. πεταλούδα. Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο με την 1η του θέση στο αγώνισμα, στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόβεν.

 

Διαβάστε επίσης