Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Έρευνα: Σε ποια ηλικία κάνουμε το καλύτερο σεξ της ζωής μας

Σε ποια φάση της ζωής κορυφώνεται η σεξουαλική ικανοποίηση;

Την απάντηση δίνει μια νέα αμερικανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 5.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Η ετήσια έρευνα Singles in America εξερευνά τα σεξουαλικά μυστικά των εργένηδων, αποκαλύπτοντας τάσεις και προτιμήσεις στο σεξ σε κάθε ηλικία.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το καλύτερο σεξ κάνουν οι γυναίκες σε ηλικία 66 ετών, ενώ οι άντρες σε ηλικία 64 ετών.

Όπως εξηγεί η sex therapist Δρ Μάντελαϊν Καστεγιάνος, η σεξουαλική επαφή είναι πιο ικανοποιητική στις μεγαλύτερες παρά στις μικρές ηλικίες επειδή και οι άντρες και οι γυναίκες έχουν περισσότερη εμπειρία, ξέρουν καλύτερα τι θέλουν και νιώθουν πιο ελεύθεροι να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους.

Αν και πολλοί θα περίμεναν οι νέοι να είναι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, η νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει αυτό το στερεότυπο. «Όσο μεγαλώνουμε γνωρίζουμε καλύτερα τι μας αρέσει σωματικά» αναφέρει η Δρ Καστεγιάνος, σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα.

Τα παραπάνω φαίνεται να επιβεβαιώνονται όμως και από παλιότερη έρευνα της Αμερικανικής Επιτροπής Γήρανσης (NCOA), η οποία είχε υποδείξει ότι, τουλάχιστον για τις γυναίκες, το σεξ κατά την έβδομη δεκαετία της ζωής τους ήταν το ίδιο ή και πιο απολαυστικό σε σύγκριση με το σεξ στα 40.

Διαβάστε επίσης