Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Η πιο αμήχανη στιγμή του MasterChef: Πώς αντέδρασε ο Μουσουλμάνος σεφ όταν του ζητήθηκε να ετοιμάσει χοιρινό;

Μία από τις πρώτες συμβουλές που δίνονται στους μαθητευόμενους σεφ είναι να δοκιμάζουν τα πιάτα τους κατ΄πα την παρασκευή και φυσικά κατά την ολοκλήρωσή τους.

Είναι απόλυτα λογικό ένας επαγγελματίες σεφ να ξέρει τι γεύση έχει αυτό που μαγείρεψε για να κάνει τις μικροαλλαγές του αν χρειάζεται και να γνωρίζει τι θα σερβίρει. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να μαγειρέψει ένα πιάτο το οποίο δεν μπορεί να δοκιμάσει; Ειδικά όταν αυτό που μαγειρεύει θα περάσει από την κρίση τεσσάρων ειδικών.

Όχι γιατί έχει κάποια αλλεργία στα υλικά του πιάτου ούτε γιατί δεν του αρέσει η πρώτη ύλη. Τί γίνεται όταν ο λόγος είναι ιερός;

Σε μία τέτοια άβολη κατάσταση βρέθηκε ο Κούρδος και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα Σελίμ της Κόκκινης ομάδας στο MasterChef όταν του δόθηκε η αρμοδιότητα του ψησίματος του χοιρινού. Ενός κρέατος που όλοι γνωρίζουμε πως «απαγορεύεται» για συγκεκριμένους λόγους να καταναλώνεται από τους μουσουλμάνους.

Ο Σελίμ όμως απέδειξε ότι ένας σεφ μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και χωρίς να μπορεί να δοκιμάσει το φαγητό που μαγειρεύει. Πρόθυμος και χωρίς να φέρει αντίρρηση ανέλαβε το έργο που του ανατέθηκε και έδειξε στον αρχηγό της ομάδας, που σχολίασε με αμηχανία την κίνησή του αυτή, ότι δεν έχει πρόβλημα.

Το κατά πόσο το πέτυχε χωρίς δοκιμή θα φανεί στο αποψινό αποτέλεσμα της ομάδας που θα πάρει την ασυλία, αφού το χοιρινό του Σελίμ ήταν από τα κεντρικά πιάτα της ομάδας και το ψήσιμό του ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του πιάτου.

Διαβάστε επίσης