Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Συγκλονίζει η Χριστιάνα Αριστοτέλους – «Σήμερα θα πάω για εξέταση μαστού» – Τι συνέβη; – Βίντεο

Μία συγκλονιστική ιστορία ακούσαμε σήμερα από την Έλενα Κωνσταντίνου, η οποία έδωσε την δική της μάχη με τον καρκίνο και κατάφερε να βγει νικήτρια.

Ο αγώνας της Έλενας εναντίον του καρκίνου ξεκίνησε πριν από 3 περίπου χρόνια, στις 11 Φεβρουαρίου 2015.

Η ίδια αντιλήφθηκε το μικρό ογκίδιο, όταν τυχαία της έπεσε το κινητό στο στήθος της και το ακούμπησε κατά λάθος. “Ήταν ένα μαλακό κουβαρούι” λέει χαρακτηριστικά η ίδια. Αμέσως μετά το περιστατικό, μία επίσκεψη στον γιατρό και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στον μαστό της, της έσωσαν την ζωή.

Στα 36 της χρόνια κλήθηκε να δώσει μία από τις σημαντικότερες και πιο καθοριστικές μάχες της ζωής της. Μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα των εξετάσεων άρχισε να γράφει ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στα παιδιά της, αφού στο μυαλό της είχε ταυτίσει την λέξη “καρκίνος” με τον “θάνατο”.

Ωστόσο, η πεποίθηση αυτή δεν άργησε να ξεθωριάσει. Μετά τις πρώτες εξετάσεις και της ενημέρωσης που έτυχε για την πάθησή της αλλά και την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που έλαβε από τους θεράποντες γιατρούς της, κατάλαβε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η ίδια είχε πάρει τις αποφάσεις της…

“Είχα να κάνω έναν αγώνα, στον οποίο αγώνα θα έβγαινα νικήτρια”, είχε πει η ίδια τότε στον εαυτό της.

Ο καρκίνος δεν κατάφερε να την λυγίσει. Συνέχισε να είναι μητέρα, καθηγήτρια και σύζυγος. Μοιραζόταν με τα παιδιά στο σχολείο την διαδικασία της χημειοθεραπείας και όσα αυτή μπορεί να επιφέρει. Δεν άφησε ποτέ τα δικά της παιδιά να την δουν να υποφέρει και δεν έδειχνε “άρρωστη” μπροστά τους. Συνέχιζε να τα παίρνει βόλτες και να περνά χρόνο μαζί τους, ενώ ακόμα και την πρώτη μέρα της χημειοθεραπείας της, τα πήγε στο παιδικό πάρτυ που τους είχε υποσχεθεί.

“Δεν τους άφηνα να με δουν άρρωστη, όταν δεν ένιωθα καλά έφευγα από το σπίτι”

Η ίδια τρία χρόνια μετά, συνεχίζει την ζωή της χαμογελώντας και με μία πηγαία θετικότητα και δύναμη, που είχε σαν όπλο από την πρώτη στιγμή. Μοιράζεται μαζί μας την απίστευτη εμπειρία των τελευταίων χρόνων και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Γιατί όπως είπε και η ίδια:

“Καρκίνος δεν σημαίνει θάνατος, καρκίνος σημαίνει αγώνας”

Η Χριστιάνα Αριστοτέλους έδωσε μέσα από την εκπομπή της το πιο σημαντικό μήνυμα – «Κάντε μαστογραφία σήμερα» – «Εγώ αύριο θα πάω κιόλας να την κάνω»

Παρακολουθήστε όλα όσα είπε η Έλενα Κωνσταντίνου στην Χριστιάνα Αριστοτέλους, στο βίντεο που ακολουθεί που διμοσίευσε το alphanews.live

Διαβάστε επίσης