Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση του σκύλου σου με το αυτοκίνητο

Μάθετε σήμερα 6 χρυσές συμβουλές προκειμένου να μετακινείτε και να μεταφέρετε το σκύλο σας με ασφάλεια όταν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο!

1. Βεβαιωθείτε πρίν από κάθε μετακίνηση ότι ο σκύλος σας δεν έχει πιει υπερβολική ποσότητα νερού και επίσης είναι νηστικός για τουλάχιστον 7 ώρες.Έτσι αποφεύγετε φαινόμενα έμετου καθώς και ναυτίας.

2. Χρησιμοποιείτε πάντα ειδική ζώνη ασφαλείας αν πρόκειται για μεγαλόσωμο σκύλο που δεν χωρά σε κουτί μεταφοράς ή crate. Μην αφήνετε ποτέ ελέυθερο το σκύλο σας μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς να τον έχετε δέσει. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο τόσο για εσάς όσο και για εκείνον.

3. Σε περίπτωση μικρόσωμου και μεσαίου σκύλου χρησιμοποιείστε ζώνη αλλά και ακόμη κουτί μεταφοράς. Έτσι θα έχει το δικό του χώρο και θα νιώθει και περισσότερη ασφάλεια.

4. Προσέξτε πολύ τη θερμοκρασία της καμπίνας και θυμηθείτε ότι τα σκυλάκια μας έχουν μεγαλύτερη φυσιολογική θερμοκρασία από μας. Μην ανάβετε στο max τη θέρμανση , καθώς θα προκαλέσει ασφυκτική ατμόσφαιρα για το σκύλο σας.

5. Μη δίνετε φαγητό και λιχουδιές κατά τη διάρκεια της μετακίνησης. Υπάρχει κίνδυνος τόσο για φαινόμενο ναυτίας όσο και για πνιγμό από κάποια απότομη οδηγική σας κίνηση.

6. Προτιμήστε μία ήσυχη μουσική κατά τη μετακίνησή σας και σε χαμηλή ένταση έτσι ώστε ο σκύλος σας να ακούει τη φωνή σας καθώς και τυχόν διορθώσεις που του απευθύνετε!

www.pet-astero.gr

Διαβάστε επίσης