Παρασκευή, 12 Αυγούστου

Κύπρος: Πρόταξαν οπλισμένο όπλο οι ληστές τράπεζας!

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία μετά από ληστεία που διαπράχθηκε στη ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου, στις 09:00 το πρωί της Τρίτης, στη Λεμεσό. Δύο πρόσωπα τα οποία φορούσαν κράνη, προσέγγισαν το υποκατάστημα με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και παραβίασαν, με βαριοπούλα, την πλαϊνή είσοδο.

Την ώρα εκείνη στο υποκατάστημα βρίσκονταν 11 πελάτες, οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους έπεσαν στο έδαφος, όπως τους φώναξαν οι ληστές, υπό την απειλή κοντόκαννου κυνηγετικού και πιστολιού το οποίο και όπλισαν.

Οι δράστες απέσπασαν από τα ταμεία άγνωστο μέχρις στιγμής χρηματικό ποσό, και τράπηκαν σε φυγή με τη μοτοσικλέτα, η οποία εγκαταλείφτηκε 500 μέτρα βορειότερα, ενώ οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με όχημα μάρκας BMW X3, χρώματος μπλε.

«Τόσο η μοτοσικλέτα όσο και το αυτοκίνητο τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, είναι κλοπιμαία, καταγγελθέντα στο ΤΑΕ Λεμεσού», ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί στις 2 Φεβρουαρίου 2018 και το αυτοκίνητο στις 16 Φεβρουαρίου 2018.

Τόσο η σκηνή στο υποκατάστημα της τράπεζας όσο και το σημείο όπου εντοπίστηκε η μοτοσυκλέτα, έχουν αποκλειστεί και γίνονται εξετάσεις για εντοπισμό τεκμηρίων από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Επιπλέον, εξετάζεται πληροφορία για εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Αθανάσιο.

Περιπολικά «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Στις έρευνες συμμετέχει και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο χρόνο, δύο φορές το ίδιο υποκατάστημα έγινε στόχος ληστών.

Διαβάστε επίσης