Σάββατο, 17 Απριλίου

Facebook: Αυτές είναι οι χώρες στις οποίες κυριαρχεί – Πρωτιά η Κύπρος!

Υπάρχει άνθρωπος στο πλανήτη Γη που να μην χρησιμοποιεί το facebook; Και όμως υπάρχουν και μάλιστα είναι πολύ. Σε ορισμένες χώρες του πλανήτη υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που ενώ έχουν σύνδεση στο ίντερνετ δεν διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook!

Ο Έλληνας γραφίστας JoDi (o οποίος πρόσφατα είχε «ενοχλήσει» με την δουλειά του τον Ταγίπ Ερντογάν) δημιούργησε έναν χάρτη με βάση τα στοιχεία του Internet World Stats όπου παρουσιάζει την διείσδυση του facebook στους υπάρχοντες χρήστες ιντερνετ στην Ευρώπη.

Όπως φαίνεται και από τον χάρτη, αλλά και τον πίνακα πιο κάτω, πρωταθλητές είναι οι Κύπριοι οι οποίοι σε ποσοστό 88,8% διαθέτουν λογαριασμό στο facebook. Σε σχετική απόσταση την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν άλλες δύο χώρες της Νότιας Ευρώπης, η Βουλγαρία (78,3%) και η Πορτογαλία (78,1%).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση με ποσοστό 66,4%. Συγκεκριμένα οι κάτοχοι λογαριασμών facebook στην χώρα μας υπολογίζονται σε 5 εκατομμύρια όταν ο συνολικός αριθμός των χρηστών ίντερνετ στην χώρα μας είναι 7.525.926 (στοιχεία Ιούνιος 2017).

Η χαμηλότερη διείσδυση – πέρα από το Βατικανό του 4,2% – παρατηρείται στην Ρωσία και σε αρκετές γειτονικές της χώρες. Συγκεκριμένα οι χρήστες ίντερνετ που διαθέτουν και λογαριασμό facebook στην Ρωσία είναι μόλις 11%, στην Λευκορωσία 12,5%, στην Μολδαβία 23,6% και στην Ουκρανία 24%. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ύπαρξη του «ρωσικού facebook» που ακούει στο όνομα vk και σήμερα διαθέτει 477 εκατ. χρήστες κυρίως στις ρωσόφωνες χώρες.

Διαβάστε επίσης