Τρίτη, 9 Αυγούστου

Τέλος από σήμερα τα Uber στην Αθήνα! Πόσοι εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο!

Άσχημη εξέλιξη για πολλούς ανθρώπους!

Μια ξεχωριστή και δύσκολη ημέρα ξημέρωσε σήμερα για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το UberX αλλά κυρίως για τους 1.300 εργαζομένους στην υπηρεσία , αφού τέθηκε σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας της εταιρίας στην Αθήνα.

Ο νέος νόμος της κυβέρνησης αλλάζει τα δεδομένα του πλαισίου λειτουργίας των μεταφορών, ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωσε του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη, που χαρακτήρισε τους οδηγούς της υπηρεσίας αυτής «πειρατές».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης , «Εάν θέλουν κάποιοι να κάνουν πειρατίες της δεκαετίας του ’50 σε μια χώρα ιθαγενών, διαψεύδονται από την κυβέρνηση που παράγει νομιμότητα», ενώ συνεχίζοντας ανέφερε πως «Αυτό το πράγμα είναι παράνομο γιατί ήδη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει κρίνει ότι η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη».

Σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό, «η Ελλάδα κάνει μια ρύθμιση που λέει ότι όποιος θέλει να κάνει διαδικτυακή διαμεσολάβηση θα ιδρύει υποκατάστημα στην Ελλάδα ή θα ιδρύει εταιρεία στην Ελλάδα και τότε θα ζητά άδεια από το υπ. Μεταφορών και θα συμβάλλεται με μεταφορείς».

«Αν ήταν απλώς μια διαδικτυακή υπηρεσία δεν θα παρενέβαινε στις τιμές αλλά η εταιρεία αυτή δεν ήθελε να την κάνει αυτή τη διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Μαυραγάνης.

«Αν διαρρηγνύεις σε επίπεδο φορολογικών νόμων το πνεύμα της Ελλάδας πρέπει ή να συμμορφωθείς ή να φύγεις» κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών.

«Δυστυχώς ζήσαμε την εμπειρία 1.300 εργαζόμενοι να αποχαιρετήσουν τις εργασίες τους ενώ ο κόσμος αγαπούσε την υπηρεσία» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκμίσθωσης με Οδηγό Σκεύος Καβουκλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι Έλληνες επαγγελματίες πλήρωναν τα πάντα. «Οι αποδείξεις που εκδίδονται από τα 600 αυτοκίνητα ήταν περισσότερες από όσες έκοβαν τα ταξί» είπε ο κ. Καβουκλής.

Όπως είπε «η κυβέρνηση επιλέγει για «ψηφοθηρικούς λόγους να κρατήσει το επάγγελμα κλειστό» κατέληξε.

star.gr

Διαβάστε επίσης