Κυριακή, 7 Αυγούστου

Μάχη για την αποθεραπεία δίνει ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης

Τα πάντα από την αρχή μαθαίνει ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης μετά τη μεγάλη μάχη που κέρδισε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο παρουσιαστής και επιχειρηματίας μετά το σοβαρό τροχαίο που υπέστη και έπειτα από 107 ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων για την αποκατάσταση του. Νοσηλεύθηκε 3,5 μήνες, εκ των οποίων οι 2,5 μήνες ήταν στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, υπήρχαν στιγμές που οι επιπλοκές ήταν πολλές και που κινδύνευσε η ζωή του. Όμως κατάφερνε κάθε φορά να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τη βοήθεια των γιατρών. Ο παρουσιαστής είχε υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και συνέχισε να νοσηλεύεται μέχρι που η κατάσταση του βελτιώθηκε. Το μόνο που έμενε ήταν το θέμα της κινητικής του αποκατάστασης.

Αυτό προβλημάτιζε τους γιατρούς, καθώς ένας άνθρωπος που παραμένει κλινήρης επί 3,5 μήνες θα πρέπει να μάθει από την αρχή να κινείται, θα πρέπει τα πράγματα που οι άνθρωποι θεωρούν απλά και καθημερινά εκείνος να τα ξεκινήσει σιγά σιγά, σαν να τα κάνει για πρώτη φορά. Φυσικά, το θετικό είναι πως έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Έχει πλήρη αντίληψη, επικοινωνεί με τους δικούς του, αλλά δεν μιλάει ακόμα, καθώς δεν έχει αποχωριστεί την τραχειοστομΐα. Η οικογένεια του είναι αισιόδοξη πως ο Κωνσταντίνος θα σταθεί στα πόδια του ξανά. Όμως δεν βιάζονται, καθώς, όπως τους έχουν ενημερώσει οι θεραπευτές, χρειάζεται χρόνος.

Ακόμα δεν μπορούν να προσδιορίσουν το διάστημα που θα χρειαστεί να μείνει στο κέντρο αποκατάστασης, όμως σύντομα, μετά τις πρώτες ασκήσεις, θα καταλάβουν πώς αντιδρά το κορμί του. Αυτό που λένε όλοι είναι πως ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης γνωρίζει ακριβώς τι του συμβαίνει και θέλει πολύ να το ξεπεράσει και να επανέλθει πλήρως.

 

Διαβάστε επίσης