Site icon Hallocy

Ηλίαση, ποια είναι τα βασικά συμπτώματα και πως να την αντιμετωπίσετε!

Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της ηλίασης. Η ηλίαση προκαλείται απ’ την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Ο οργανισμός δε μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία σου στα σωστά επίπεδα με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερθερμία και αφυδάτωση.

Τα βασικά συμπτώματα της ηλίασης είναι τα παρακάτω:

1.Υψηλή θερμοκρασία που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τους 40 βαθμούς.

2.Ζαλάδα και ναυτία (διάθεση λιποθυμίας)

3.Έντονη εφίδρωση

4.Ταχυκαρδία

5.Κόπωση

Τρόποι αντιμετώπισης:

1.Ο πιο απλός και άμεσος τρόπος αντιμετώπισης είναι με το που παρουσιάσεις κάποιο ανησυχητικό σημάδι να απομακρυνθείς απ΄τον ήλιο και να μεταφερθείς σε σκιερό μέρος!

2.Είναι σημαντικό να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα νερού, γιατί ο οργανισμός παρουσιάζει αφυδάτωση. Είναι απαραίτητη η ενυδάτωσή του.

3.Επίσης, βοηθάει ακόμα περισσότερο η τοποθέτηση κρύων επιθεμάτων για να μπορέσεις να κατεβάσεις τη θερμοκρασία σου γρήγορα στα φυσιολογικά επίπεδα.

4. Αν υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, μετακινήσου στον κοντινότερο.

Αν τα συμπτώματα είναι εντονότερα και συνοδεύονται από αναπνευστική δυσχέρειαγενική κατάπτωση, σπασμούς και απώλεια αισθήσεων, επικοινώνησε άμεσα με γιατρό, αφού ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες. Θα βοηθήσει ιδιαίτερα να σηκώσεις τα πόδια ψηλά για την καλύτερη κυκλοφορία και την πιο γρήγορη επαναφορά του σώματος στη φυσιολογική κατάσταση και λειτουργία!

Τα μικρά παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία και παρουσιάζουν ακόμη πιο εύκολα ηλίαση, γι’ αυτό να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός μαζί τους. Τις πολύ ζεστές μέρες πρέπει να αποφεύγεις την έκθεση τους στον ήλιο!

Exit mobile version