Τετάρτη, 12 Μαΐου

Τραγωδία με Ελληνοκύπρια στον κόλπο Ξυλοφάγου – Ανατράπηκε το σκάφος της παρέας της λόγω θαλασσοταραχής

– Μια νεκρή Ε/κ, με ακόμα τέσσερις διασωθέντες – Το σκάφος ανατράπηκε και βυθίστηκε στο κόλπο Ξυλοφάγου – Το ναυτικό δυστύχημα έλαβε χώρα στην περιοχή Κόκκινου Γκρεμού – Στο Γ.Ν. Λάρνακας οι τέσσερις διασωθέντες και έκκληση από το ΚΣΕΔ.
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και τέσσερα άλλα άτομα διασώθηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και βυθίστηκε στο κόλπο Ξυλοφάγου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης αναφέρεται ότι «σήμερα γύρω στις 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε 5 άτομα κυπριακής καταγωγής στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού) στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής».

Το ΚΣΕΔ «έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας. Στη σκηνή στάλθηκε επίσης πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις».

Στην ανακοίνωση του το ΚΣΕΔ «καλεί το κοινό, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή, να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ακόμα όσοι επιβαίνουν σε σκάφη θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα σωσίβιο και σε περίπτωση κινδύνου να καλούν άμεσα στο κανάλι 16 ή στο τηλέφωνο 1441 του ΚΣΕΔ».

Διαβάστε επίσης