Τρίτη, 13 Απριλίου

Σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού οφείλεται ο θάνατος της Νίκης Χριστοφίδη

Σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού οφείλεται ο θάνατος της Νίκης Χριστοφίδη 60 χρόνων από το Λυθροδόντα η οποία έχασε χθες το μεσημέρι τη ζωή της σε θαλάσσιο ατύχημα που σημειώθηκε στη περιοχή Ξυλοφάγου, έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας

Οπως ανέφερε ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας Αντρέας Πιτσιλλίδης, σήμερα ο Ελλαδίτης ιατροδικαστής μετέβη στη σκηνή και διενήργησε αυτοψία ενώ γύρω στις 12 το μεσημέρι άρχισε τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 60χρονης στο Νοσοκομείο των Βρετανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι στη Λεμεσό.

Πρόσθεσε ότι ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως ο θάνατος της 60χρονης οφείλεται «σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού» ενώ από τη σορό έχουν ληφθεί δείγματα για να σταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις.

Ανέφερε ακόμα ότι αύριο θα αρχίσει η επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους αναψυχής που βυθίστηκε στη περιοχή «Κόκκινος Γκρεμός» στη Ξυλοφάγου, αφού η θαλασσοταραχή και οι σφοδροί άνεμοι που επικρατούσαν σήμερα στη περιοχή κατέστησαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιλλίδης, η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια του ναυαγίου ενώ το τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο θαλάσσιο ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη επέβαινε στο σκάφος αναψυχής μαζί με το γιο και το σύζυγο της και δύο συγγενικά τους άτομα, άνδρα και γυναίκα.

Το σκάφος που οδηγούσε ο 38χρονος γιος της 60χρονης είχε αναχωρήσει από το αλιευτικό καταφύγιο Ορμήδειας, μετέβη στη περιοχή Κάβο Γκρέκο και επέστρεφε προς την περιοχή των Βάσεων.

Κοντά στη περιοχή «Κόκκινος Γκρεμός» της Κοινότητας Ξυλοφάγου εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, λόγω θαλασσοταραχής το σκάφος άρχισε να μπάζει νερά και να βυθίζεται, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Στη σκηνή μετέβη ελικόπτερο του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας των Βάσεων.

Το ελικόπτερο κατάφερε να διασώσει τα συγγενικά άτομα της οικογένειας, ο πατέρας και ο γιος, κατάφεραν να κολυμπήσουν και βγήκαν στη στεριά, αλλά η 60χρονη εντοπίστηκε στα βράχια της ακτής χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Γιατρός των Βάσεων Δεκέλειας διαπίστωσε το θάνατο της γυναίκας.

Διαβάστε επίσης