Site icon Hallocy

4 λόγοι που οι γυναίκες απιστούν!

Η απιστία είναι μάλλον η πιο συχνή αιτία χωρισμού στα ζευγάρια! Κατεξοχήν φταίχτες, οι άντρες. Παρόλα αυτά ακούω καθημερινά άντρες να παραπονιούνται πως οι γυναίκες έχουν γίνει χειρότερες … Αναρωτιέμαι αν είναι αλήθεια!

Η σύγχρονη κοινωνία έχει φορτώσει τις γυναίκες με χίλιες δυο υποχρεώσεις.Η γυναίκα σήμερα πρέπει να είναι επαγγελματικά καταξιωμένη, να είναι σωστή σύζυγος, καλή μάνα, νοικοκυρά, όμορφη, προστατευτική και και και… Νομίζω πως το “ωραίο φύλο” έχει φορτωθεί από ένα σωρό ευθύνες και υποχρεώσεις.

Και αφού παρουσίασα με διθυράμβους τη σύγχρονη, ανεξάρτητη γυναίκα ψάχνω να βρω τι ωθεί αυτό το κατά τ’ άλλα παραδοσιακό, συντηρητικό, πολυάσχολο πρότυπο να απιστήσει! Γιατί η γυναίκα κατά το πλείστον δε την έχει στο αίμα της την απιστία…

Αυτοί οι είναι οι 4 πιο συχνοί λόγοι λοιπόν, συμφωνά με έρευνες και εξομολογήσεις :

1.Η ανασφάλεια και η κάλυψη συναισθηματικού κενού.

Όταν η γυναίκα είναι παραμελημένη από το σύντροφό της και έχει χαθεί η συναισθηματική επαφή και η επικοινωνία από τη σχέση τους, μπορεί να δημιουργήσει πιο εύκολα έναν παράνομο δεσμό. Σε αυτήν την περίπτωση επιδιώκει περισσότερο τη συναισθηματική κάλυψη παρά τη σωματική επαφή.

2.Η ανάγκη για επιβεβαίωση και αναγνώριση.

Όταν η γυναίκα δεν αισθάνεται αρκετά ελκυστική και όμορφη και δεν παίρνει επιβεβαίωση απ’ το ταίρι της. Τότε είναι ευάλωτη στην ένδειξη θαυμασμού κάποιου τρίτου προσώπου. Έτσι, η αίσθηση ότι είναι επιθυμητή από έναν άλλο άνδρα μπορεί να είναι αρκετή για να βρεθεί μία γυναίκα μπλεγμένη σε μια παράλληλη σχέση.

3.Θέλει να προκαλέσει το ενδιαφέρον του συντρόφου τους.

Όταν νιώθει ότι ο σύντροφος της είναι εντελώς αδιάφορος και θέλει να “ταράξει τα νερά”. Συνήθως σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια κίνηση απελπισίας. Υποσυνείδητα θεωρεί ότι θα προκαλέσει τον άντρα της και έτσι θα δώσουν νέες βάσεις στη σχέση τους. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν είναι ποτέ αυτό.

4. Σεξουαλική ικανοποίηση.

Η γυναίκα έχει την ίδια ανάγκη για σεξουαλική ικανοποίηση με τον άνδρα. Όταν λοιπόν, η σεξουαλική ζωή χαλάει μπορεί να στραφεί στην απιστία. Αυτό το φαινόμενο θα το δούμε συχνότερα σε μακροχρόνιες σχέσεις που η σεξουαλική ζωή φθίνει ή είναι ανύπαρκτη. Σε αυτή την περίπτωση η παράνομη σχέση δε μπορεί να είναι μόνο σεξουαλική, γιατί σταδιακά οι γυναίκες δένονται συναισθηματικά.

Exit mobile version