Hallocy

Προειδοποίηση-Σοκ από τους Γιατρούς: Όσες Γυναίκες δεν Κάνουν συχνά Σεξ, η Ευαίσθητη Περιοχή τους Κινδυνεύει από…

Είναι μια πάθηση που μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, ακόμα και αίσθηση καψίματος εκεί κάτω – και όχι, δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Νομίζαμε ότι ο κόλπος με κατάθλιψη είναι πρόβλημα, αλλά πλέον οι γυναίκες βρίσκονται σε κίνδυνο ατροφίας του κόλπου τους.

Η κολπική ατροφία είναι μια συνηθισμένη αλλά θεραπεύσιμη πάθηση που κάνει το τοίχωμα του κόλπου να αδυνατίζει. Μπορεί να επηρεάσει γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως όσες βρίσκονται σε εμμηνόπαυση. Κι αυτό γιατί το σώμα παράγει λιγότερα οιστρογόνα από το κανονικό και επηρεάζει τον τρόπο που λειτουργεί το τοίχωμα.

Η κολπική ατροφία μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε γυναίκες που έχουν θεραπευτεί από καρκίνο, ιδιαίτερα όσες έχουν κάνει ορμονική θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι εκκρίσεις, αίσθηση καψίματος και φαγούρας, δυσκολία στην ούρηση και πόνος κατά την διάρκεια του σεξ.

Μπορεί να σας φαίνεται αρκετό για να μην κάνετε σεξ, αλλά οι τακτικοί οργασμοί μπορούν να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα. Το κλειδί είναι η αυξημένη ροή αίματος στον περιοχή όταν έρχεστε σε οργασμό – είναι σαν γυμναστική για τον κόλπο.

Η Louise Mazanti, ειδική σε θέματα σχετικά με το σεξ με βάση το Λονδίνο, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια υγιή σεξουαλική ζωή με τον σύντροφο ή μόνες μας. Ο κόσμος συχνά λέει, “Δεν έχω σεξουαλική ζωή, γιατί δεν έχω σύντροφο”. Αλλά ξεχάστε το και αποκτήστε σεξουαλική σχέση με τον εαυτό σας.

Χρησιμοποιήστε το μασάζ και ακουμπήστε τον ιστό έτσι ώστε να ζωντανέψει, να κυκλοφορήσει το αίμα και να γίνει πιο ελαστικός. Είναι σαν γυμναστική για τον ιστό.»

Η αυξημένη ροή αίματος αυξάνει το οξυγόνο στο κόλπο, που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθει λοίμωξη, να αδυνατίσει ή να στεγνώσει. Σύμφωνα με την Mazanti, αν τα κύτταρα δεν οξυγονώνται επαρκώς, δεν μπορούν να ξεφορτωθούν τις άχρηστες ουσίες από τον ιστό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και οδηγεί σε προβλήματα, όπως η κολπική ατροφία.

Η συσσώρευση τοξινών μπορεί ακόμη να εμποδίσει τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά από το να φτάσουν στον κόλπο, κι έτσι να γίνει πιο αδύναμος και αδύνατος. Η Mazanti επίσης είπε ότι η ικανότητα να κάνουμε σεξ δεν είναι απλά σωματικό πρόβλημα, αλλά μπορεί να επηρεάσει και την ψυχική μας υγεία.

«Όταν η ικανότητα και η επιθυμία να κάνετε σεξ μειώνονται, υπάρχει τεράστια αλλαγή στην ταυτότητα σας. Αναρωτιέστε ποια είστε, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, κρίση ταυτότητας και βαθείς συλλογισμούς υπαρξιακής φύσης.»

Ποια είναι τα κύρια συμπτώματα της κολπικής ατροφίας;

Ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

Ξηρότητα

-Αίσθηση καψίματος, ιδιαίτερα κατά την ούρηση
-Εκκρίσεις
-Φαγούρα
-Ξαφνική ανάγκη να ουρήσετε
-Λοιμώξεις του ουροποιητικού

-Ακράτεια
-Ελαφριά αιμορραγία μετά το σεξ
-Δυσφορία κατά την διάρκεια του σεξ
-Ξηρότητα κατά την διάρκεια του σεξ
-Σφίξιμο του κόλπου
Τι προκαλεί την πάθηση;

Η κολπική ατροφία γενικά προκαλείται από μείωση της παραγωγής οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα είναι η κύρια ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο της γυναίκας και ελέγχει την ωορρηξία. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την πύκνωση του τοιχώματος του κόλπου και προκαλεί την απελευθέρωση βλέννας όταν ένα κορίτσι φτάνει στην εφηβεία.

Αν σταματήσετε να παράγετε οιστρογόνα, τα τοιχώματα του κόλπου σας θα αδυνατίσουν και θα γίνουν πιο ξηρά. Η κολπική ατροφία είναι πιο συνηθισμένη στις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να προκληθεί και από συγκεκριμένες θεραπείες κατά του καρκίνου.

Όσες γυναίκες καπνίζουν, δεν έχουν γεννήσει με φυσιολογικό τρόπο, δεν κάνουν σεξ ή δεν αυτοϊκανοποιούνται διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Το κάπνισμα επηρεάζει την ροή αίματος με αποτέλεσμα ο κόλπος και άλλοι ιστοί να μην λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο. Επίσης, επηρεάζει τα οιστρογόνα.

Πώς μπορεί να θεραπευτεί η κολπική ατροφία;

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενυδατικές κρέμες και λιπαντικά κατά την ξηρότητας και για την βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.
Βάλτε ενυδατική κάθε 2-3 μέρες. Τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο από αυτά του λιπαντικού.
Το λιπαντικό χρησιμοποιείται κυρίως για να κάνει το σεξ πιο εύκολο και ευχάριστο.
Αν τα συμπτώματα δεν βελτιωθούν, ζητήστε θεραπεία οιστρογόνων. Υπάρχουν κρέμες που αναπλάθουν τον ιστό και χάπια που φέρνουν το σώμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

nypost

Exit mobile version