Site icon Hallocy

Τα 4 λάθη που κάνεις στη σαλάτα και δε χάνεις βάρος!

Μη μου πεις πως όταν ξεκινάς δίαιτα δεν το ρίχνεις στις σαλάτες; Η πιο συνηθισμένη διατροφική επιλογή είναι η σαλάτα..

Όμως, για να κάνει σωστή δουλειά πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές!

Αν θες η σαλάτα σου να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και να αρχίσεις να καις λίπος δεν πρέπει να κάνεις τα εξής 4 λάθη:

1.Μόνο μαρούλι : η βάση στη σαλάτα σου είναι καλό να είναι όσο πιο σκούρα γίνεται. Όσο πιο σκούρο το πράσινο, τόσο καλύτερα. Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι και άλλα χόρτα. Προτίμησε μία μίξη χορταρικών.

2.Λείπει η πρωτεΐνη: η σαλάτα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνει πρωτεΐνη και όχι μόνο φυτικές ίνες. Πρόσθεσε 3 ειδών πρωτεΐνες, κοτόπουλο ή σολομό, τυρί cottage ή κίτρινο τυρί, καρύδια.

3.Λείπουν τα καλά λιπαρά: τα καλά λιπαρά βοηθούν να αφομοιώσεις τις λιποδιαλυτές βιταμίνες και ενεργοποιούν το μεταβολισμό! Καλά λιπαρά θα βρεις στο αβοκάντο, στα καρύδια και σε σπόρους όπως ο λιναρόσπορος!

4.Ψιλοκόβεις τα λαχανικά : είναι προτιμότερο τα λαχανικά να είναι σε μεγάλα κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο μασάς περισσότερη ώρα και πάει το μήνυμα κορεσμού στον εγκέφαλο! Θα διαρκέσει περισσότερη ώρα το γεύμα σου και επιπλέον θα πάρεις περισσότερες βιταμίνες. Η αφομοίωση των βιταμινών γίνεται καλύτερα από ολόκληρα τα λαχανικά.

Exit mobile version