Πέμπτη, 9 Ιουλίου

Έπεσαν οι πρώτες χιονονιφάδες στο Τροόδος (βίντεο)

Στα λευκά ντύνεται το Τροόδος λίγο πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων, διαμορφώνοντας ένα χειμωνιάτικο και γιορτινό σκηνικό.

Οι πρώτες χιονονιφάδες έκαναν την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο μέσο της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί.

Δείτε την εικόνα από το Ski Cyprus:

Μικρογραφία

Λόγω της χιονόπτωσης, οι δρόμοι στην περιοχή Ολύμπου, είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Το δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάζει την περιοχή, μέχρι το βράδυ.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα πιθανό να πνέουν πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα δυτικά, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ αργότερα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα δυτικά ή σε καταιγίδα, μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα δυτικά θα παραμείνει ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινα, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει άνοδο. Το Σάββατο δεν αναμένεται αξιολογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πάνω απο τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
alphanews.live

Διαβάστε επίσης