Κυριακή, 24 Οκτωβρίου

Παραλήψεις πίσω από τον τραγικό θάνατο του άτυχου Παναγιώτη

Σοβαρές παραλείψεις δείχνουν οι πρώτες έρευνες σε σχέση με τον τραγικό θάνατο του 52χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο έπειτα από εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή Ζακακίου στη Λεμεσό.

Ο άτυχος 52ρονος Παναγιώτης Πουλλής, ενώ μπογιάτιζε με τον γιο του ανεγειρόμενες αποθήκες του εργοστασίου, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό από ύψος 5 μέτρων με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το κεφάλι του στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Σύμφωνα με τον Ανώτερο Επιθεωρητή Εργασίας Κύπρου Κύπρου, «από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι το θύμα εργαζόταν σε ακατάλληλα δάπεδα εργασίας, χωρίς καμία πλευρική προστασία και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε κάποια στιγμή να χάσει την ισορροπία του, να πέσει από ύψος και να χτυπήσει με το κεφάλι σε μεταλλική δοκό που βρισκόταν στο δάπεδο το οποίο επέφερε αυτό το χτύπημα που ήταν και μοιραίο».

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε τον άτυχο 52χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του γιου του που είδε τον πατέρα του να πέφτει στο κενό.

Η Αστυνομία και το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζουν τις έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, ενώ απευθύνεται έκκληση όπως όλοι όσοι εργάζονται σε ύψος να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας, δηλαδή να έχουν κατάλληλα δάπεδα εργασίας και προστατευτικά κιγκλιδώματα.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης