Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου

Κοιμητήριο για ζώα ζητούν στη Λάρνακα (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Τη δημιουργία ενός Παγκύπριου Κοιμητηρίου μικρών κατοικίδιων στη Λάρνακα, ζητά δημότης από τον Δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Βύρα.

Σε επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Λάρνακας δημότες της πόλης, ζητούν την ανέγερση κοιμητηρίου για ζώα γιατί όπως αναφέρουν:

“Κάθε πλάσμα στη γη φέρει το δικαίωμα της αξιοπρέπειας ακόμη και στο θάνατό του. Στην ανάμνηση που οφείλουμε να κρατάμε αιώνια. Το σεβασμό και τον ανθρωπισμό μας. (…) Τα κατοικίδια ζώα μάς προσφέρουν συντροφιά, αποδοχή, συναισθηματική υποστήριξη και άνευ όρων αγάπη κατά τη διάρκεια της ζωής τους”.

Μάλιστα δηλώνουν ότι οποιοσδήποτε χάσει το κατοικίδιο του έχει το δικαίωμα να προσφέρει σε αυτό ένα χώρο ταφής.

“Κατανοώντας τη βαθιά αίσθηση της απώλειας που νιώθει κανείς όταν το κατοικίδιο ζώο του φύγει από τη ζωή, στόχος μας είναι να κάνουμε τη διαδικασία αυτή της ταφής όσο πιο ανώδυνη γίνεται, προσφέροντας στο κατοικίδιο μας την ίδια αξιοπρέπεια και τη φροντίδα με αυτή που είχε κοντά μας”.

Συνεχίζοντας στην επιστολή αναφέρουν ότι είναι υποχρέωση του κάθε Δήμου, να έχει ένα κοιμητήριο για μικρά κατοικίδια, όπως γίνεται σε διάφορες χώρες στον κόσμο για να θάβονται με υγειονομικούς όρους και όχι να δημιουργούνται ελεύθεροι χώροι ταφής ανεξέλεγκτοι. Οι δημότες ζητούν να τεθεί το θέμα της δημιουργίας κοιμητηρίου μικρών κατοικιδίων, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας.

“Πιστεύω ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης, θα ανακουφίσει μεγάλη μερίδα πολιτών, κυπρίων και ξένων, που ζουν στη χώρα μας ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί μία ακόμη καινοτόμος πλευρά του χαρακτήρα της Δημοτικής Αρχής Λάρνακας. Αυτό άλλωστε ορίζει και ο χαρακτηρισμός μιας πολιτισμένης κοινωνίας, πολιτείας, κράτους. Ας αποδείξουμε, σε πείσμα των καιρών, ότι η ανθρωπότητά μας δεν είναι και τόσο απάνθρωπη”.

 

Διαβάστε επίσης