Κυριακή, 24 Οκτωβρίου

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει οκτάχρονο αγοράκι-Έκκληση για βοήθεια

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Γερμανία οκτάχρονο αγοράκι από τη Συρία, οι γονείς του οποίου είναι αιτητές πολιτικού ασύλου και διαμένουν στην Πάφο.

Το οκτάχρονο παιδάκι έφθασε μαζί με τους γονείς του στην Κύπρο πριν από περίπου έξι μήνες για ένα καλύτερο αύριο, ωστόσο η ζωή τους δοκιμάζει σε ένα ακόμη δύσκολο αγώνα αφού το παιδάκι, ο Αχμέτ Αλ Σίκο, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Cyprus Mail, από την περασμένη Πέμπτη το οκτάχρονο αγοράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα και συνοδευόμενος από τον πατέρα του σε νοσοκομείο της Γερμανίας, αφού οι ιατροί του Μακαρείου Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί με υψηλούς πυρετούς και πονοκέφαλο, έκριναν αναγκαία την μετάβαση του στο εξωτερικό καθώς θα έπρεπε να υποβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση.

Ο οκτάχρονος Αχμέτ βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Γερμανίας, ενώ οι ιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η οικογένεια του οκτάχρονου αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με την μητέρα του, που παρέμεινε στην Κύπρο, να προσπαθεί να μεγαλώσει και να στηρίξει τα άλλα δύο της παιδιά.

Σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στην Cyprus Mail, η οικογένεια παλεύει για τα απαραίτητα, ενώ υπάρχει ανάγκη για πάνες, βρεφική τροφή και σκόνη γάλακτος.

Σημειώνεται πως, ο Οργανισμός «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή» έκανε δωρεά στην οικογένεια 3.000 ευρώ, που δόθηκαν στον μικρό Αχμέτ φίλο για τα έξοδά του στην Γερμανία ενώ το κράτος πρόσφερε οικονομική βοήθεια στην οικογένεια την περασμένη βδομάδα.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον μικρό Αχμέτ μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 99040294

Αυτούσια η ανακοίνωση για προσφορά βοήθειας προς την οικογένεια:

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης