Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Η κατάσταση της υγείας του 9μηνου βρέφους με Γρίπη Α’ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε σταθερή κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται από χθες το μεσημέρι, βρέφος 9 μηνών, το οποίο διαγνώσθηκε με τον ιό της Γρίπης Α’. 

Το βρέφος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, ωστόσο σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Αβραάμ Ηλία, το βρέφος δεν παρουσιάζει σοβαρές επιπλοκές.

“Το βρέφος θα παραμείνει εκεί και ανάλογα με τη βελτίωση της υγείας του, θα αποφασιστεί εάν θα μεταφερθεί στον παιδιατρικό θάλαμο. Δεν εμπνέει κάποια ανησυχία”.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου, αναφορικά με τον αριθμό των παιδιών που νοσηλεύονται με Γρίπη Α’, η κατάσταση την προηγούμενη εβδομάδα ήταν λίγο καλύτερη.

“Η Γρίπη φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση και δεν έχουμε σοβαρά περιστατικά σαν αποτέλεσμα επιπλοκών της γρίπης. Συνεπώς ήταν κάτι το αναμενόμενο να μπούμε σε μία ύφεση και ελπίζω να είναι παρατεταμένο”.

Ο γιατρός είπε ότι αυτή την στιγμή νοσηλευόνται στο Μακάρειο Νοσοκομείο 7 παιδιά με Γρίπη Α’ και άλλα 3 παιδιά είναι “ύποπτα” ωστόσο δεν υπάρχει κάποια σοβαρό περιστατικό.

Αναμένεται δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού 

Ο Δρ. Ηλία ανέφερε ότι αναμένεται δεύτερο κύμα έξαρσης του ιού, το οποίο θα είναι μικρότερης χρονικής διάρκειας και προσβάλλει λιγότερο κόσμο. Σημαντικό ρόλο στην έξαρση του ιού έχουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς εάν σημειωθεί αύξηση της θερμοκρασίας, τότε θα μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης