Σάββατο, 8 Αυγούστου

Ενώπιον δικαστηρίου οι δυο ύποπτοι για το φόνο της 38χρονης Μαρί Ρόουζ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες και εξαφάνισης της 6χρονης κόρης της Sierra, μετά και τη σύλληψη δύο προσώπων οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ανακριτών του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνούν την πολύκροτη υπόθεση, οι αρχές χθες πέρασαν χειροπέδες σε δύο νέους υπόπτους από την επαρχία Λευκωσίας. Πρόκειται για Ελληνοκύπριους ηλικίας 35 και 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι δύο υπηρετούν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Τον δρόμο για τις δύο νέες συλλήψεις άνοιξαν τα αποτελέσματα εξετάσεων στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της άτυχης γυναίκας, η οποία φέρεται να είχε επικοινωνία με πρόσωπο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Πρόσωπο-κλειδί ο 35χρονος

Οι ανακριτές της υπόθεσης εκτιμούν ότι ο 35χρονος είναι το πρόσωπο-κλειδί για να “ξετυλίξουν” το κουβάρι του μυστηρίου αναφορικά με τα αίτια και της συνθήκες θανάτου της 38χρονης, αλλά και για να διακριβώσουν την τύχη του παιδιού.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για έκδοση διατάγματος κράτησης του 33χρονου υπόπτου, ο ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας Υπαστυνόμος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι σύμφωνα με τη συγκάτοικο της άτυχης 38χρονης, στις 04/05/2018 η ελλείπουσα μαζί με την έξι ετών κόρη της, μετέβησαν στη Λευκωσία, όπου θα διανυκτέρευαν με κάποιο φίλο της, ονόματι ¨”Ορέστης”, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό τους τελευταίους έξι μήνες και τον οποίο γνώρισε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Από την ημέρα εκείνη, δεν επέστρεψε στο σπίτι της, ούτε η ίδια ούτε και η κόρη της. Σύμφωνα με τον ανακριτή, αναζητήθηκε τόσο αυτή όσο και η κόρη της καθώς και ο φίλος της “Ορέστης”, χωρίς να εντοπιστούν.

Μικρογραφία

Είχε ανακριθεί ο 30χρονος

Σε οτι αφορά στον 30χρονο συλληφθέντα, αυτός φέρεται να είναι το πρόσωπο που πέρασε την περασμένη Τρίτη το κατώφλι του ΤΑΕ Λευκωσίας και ανακρίθηκε αναφορικά με την φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να χρησιμοποιούνταν σε προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ανάμειξη στην υπόθεση και ότι δεν είχε καμια σχέση με το εν λόγω προφίλ.

Γνωρίζονταν οι δύο;

Οι αρχές διερευνούν κατά πόσον 35χρονος και 30χρονος γνωρίζονταν μέσω της υπηρεσίας τους στην Εθνική Φρουρά και αναμένεται να θέσουν στο “μικροσκόπιο” στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγούν σε συνεννόηση μεταξύ τους, ως προς τη χρήση του επίμαχου προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μικρογραφία

Αρνείται κάθε ανάμειξη ο πατέρας της Sierra

Για την ίδια υπόθεση τελεί υπό 8ήμερη κράτηση 33χρονος από τη Ρουμανία, πρώην συμβίος της άτυχης Mary και πατέρας της εξαφανισμένης Sierra. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και ισχυρίζεται ότι μητέρα και κόρη εκτιμούσε ότι έφυγαν στο εξωτερικό, όταν εξαφανίστηκαν από τον χώρο διαμονής τους τον Μάιο του 2018. Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της κόρης του πάντως, εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα όπου διαμένει στη Λάρνακα, κατά τη διάρκεια ερευνών της Αστυνομίας.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης