Κυριακή, 25 Ιουλίου

“Το μωρό μας δεχόταν bullying. Τον κορόιδευαν, τον πείραζαν για το σώμα του”

Συγκλονίζουν τα λόγια των γονέων του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε νεανικό πάρτι στην κοινότητα Τρούλλων.

Ο κ. Θεοδόσης και η κ. Χαμπούλα Στεφανή, μίλησαν στον Φιλελεύθερο, για τον άδικο χαμό του γιους τους και την σχολικό εκφοβισμό που δεχόταν για το σώμα του. Η μητέρα του Παναγιώτη είπε ότι ο γιος ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού λόγω του σώματός του και ότι οι συμμαθητές του του έλεγαν διάφορα στο σχολείο καθημερινά.

“Τον πείραζαν για τον σωματότυπό του. Ερχόταν σπίτι και μας το έλεγε”.

Οι γονείς του Παναγιώτη δήλωσαν επίσης ότι ο γιος τους ήταν ένα ήρεμος έφηβος και πως “αν ήταν από εκείνα τα παιδιά που γύριζαν το χέρι τους, που δεν ανέχονται τα πειράγματα” μπορεί τώρα να μην “έφευγε από κοντά τους”.

Η μητέρα του 16χρονου έκανε έκκληση και ανέφερε ότι δεν πρέπει να επιτρέπουν στους έφηβους να πίνουν αλκοόλ σε πάρτι.

Ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών

Υπό το βάρος μαρτυριών ότι το άτυχο παιδί υπήρξε θύμα σχολικού εκφοβισμού και με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στα χέρια των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας. Ήδη έχει συσταθεί ειδική ομάδα που θα θέσει στο μικροσκόπιο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του 16χρονου μαθητή.

Το κατώφλι του ΤΑΕ Λάρνακας αναμένεται να περάσουν μαθητές, καθηγητές, συγγενείς και φίλοι του άτυχου παιδιού, καθώς και προσκεκλημένοι στη μοιραία γιορτή. Οι ανακριτές επιχειρούν να διαλευκάνουν τα όσα διαδραματίστηκαν στο πάρτι γενεθλίων και να εξετάσουν πληροφορίες για συμπεριφορές και ενέργειες εις βάρος του 16χρονου μαθητή. Δεν αποκλείεται μάλιστα η συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας, των Κοινωνικών Υπηρεσιών και παιδοψυχολόγων.

Η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Παναγιώτη από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου κατέδειξε ότι ο θάνατος alphanews.live

Διαβάστε επίσης