Δευτέρα, Μάιος 25

Θύμα του Ορέστη ο δεύτερος στρατιωτικός-Αφέθηκε ελεύθερος

Θύμα πλεκτάνης του 35χρονου λοχαγού της Εθνικής Φρουράς, φαίνεται να είναι ο 30χρονος, δεύτερος ύποπτος για την υπόθεση του διπλού φονικού, που συγκλονίζει από την περασμένη Κυριακή το παγκύπριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση για την υπόθεση αφέθηκε το μεσημέρι ελεύθερος από τις Αρχές, αφού μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε εναντίον του.

Έτσι μετά την παραδοχή του 35χρονου, η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι ο 30χρονος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, καθώς και της εξάχρονης κορούλας της Sierra Graze, την οποία ο λοχαγός, παραδέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ότι την σκότωσε, ωστόσο παραμένει ακόμα άφαντη.

Ο εντοπισμός του πρώτου… «Ορέστη»
Υπενθυμίζεται ότι, όπως ακούστηκε χθες ενώπιον Δικαστηρίου, η φίλη της 38χρονη έδωσε στους ανακριτές φωτογραφία του «Ορέστης35» που είχε αναρτημένη στη σελίδα Badoo, η οποία διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 30χρονο, πρώτο ύποπτο, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Φρουράς, διαμένει στην Περιστερώνα και κατάγεται από το Μιτσερό, όπου και μεγάλωσε.

Αυτός κλήθηκε για ανάκριση στο ΤΑΕ Λευκωσίας στις 16/4/2019, δύο μέρες μετά την ανεύρεση του πτώματος, όπου ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη, ενώ ανέφερε ότι η φωτογραφία που φαίνεται στο προφίλ «Ορέστης 35» είναι δική του. Ολόκληρη τη φωτογραφία την είχε αναρτήσει παλιά στο facebook στο λογαριασμό του και σε αυτή είναι μαζί με τη σύζυγο του.

Στη συνέχεια ο 30χρονος έδωσε την συγκατάθεση του και παραχώρησε στην Αστυνομία ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο για έλεγχο, σε σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Ανέφερε επίσης ότι το τηλέφωνο το έχει στην κατοχή του από το Δεκέμβριο του 2016. Όσον αφορά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ανέφερε ότι είναι 2-3 ετών.

Τα δύο τεκμήρια παραδόθηκαν και εξετάστηκαν από το Δικανικό εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων και διαπιστώθηκαν τα εξής:

-Ο σκληρός δίσκος που καταγράφει όλη τη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού υπολογιστή, έχει αντικατασταθεί στις 20 Ιανουαρίου 2019 και η πρώτη εγγραφή έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2019. –Το κινητό του τηλέφωνο, η πρώτη ημερομηνία διαδικτυακής δραστηριότητας του, είναι το Δεκέμβριο του 2018.

Επίσης κατά τις έρευνες στην οικία του υπόπτου στην Περιστερώνα αλλά και στο πατρικό του στο Μιτσερό,στις 17 Απρίλιου, μετά τη σύλληψη του εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα τάμπλετ, φωτογραφική μηχανή, κάρτα μνήμης, κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτα καθώς και ένας σκληρός δίσκος που είχε αλλαχθεί όπως διαπιστώθηκε, από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης