Τρίτη, Μάιος 26

Το προφίλ του 35χρονου που φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε μητέρα και κόρη

Με διακρίσεις στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και ιδιαίτερη αγάπη στην ερασιτεχνική φωτογραφία και εικονοληψία περιγράφεται ο 35χρονος ύποπτος αξιωματικός για το διπλό φονικό, με θύματα την 38χρονη Mary Rose από τις Φιλιππίνες και την 6χρονη κόρη της Sierra.

Το όνομα του 35χρονου συγκαταλέγεται στον κατάλογο των αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς στους οποίους απονεμήθηκε το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας. Το εν λόγω πρόσωπο επιβραβεύτηκε με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ Τάξεως που απονέμεται σε κατώτερους μονίμους εν ενεργεία Αξιωματικούς για διακεκριμένες πράξεις και συνεχείς υπηρεσίες, εξαιρετική ικανότητα στη διοίκηση και στην οργάνωση Μονάδας ή Υπηρεσίας, κατά την εκτέλεση ανατεθείσας υπηρεσίας ή εντολής.

Ιδού η σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς:

καταλογος μεταλλείου

Συμφωνα με την Wikipedia, το μετάλλιο αυτό είναι χάλκινο σε σχήμα σταυρού, περιβάλλεται δε από στεφάνι δάφνης. Στο κέντρο του είναι αποτυπωμένο το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα τέσσερα άκρα από τους βραχίονες του Σταυρού είναι λίγο πλατιά και εξέχουν από την περιφέρεια. Στους βραχίονες του Σταυρού είναι χαραγμένες οριζόντια μεν η λέξη «ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ», κάθετα δε η λέξη «ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ». Ανάμεσα στους βραχίονες του Σταυρού υπάρχουν ξίφη διασταυρωμένα με τις λαβές τους προς τη βάση και δεν εξέχουν από την περιφέρεια του στεφανιού. Στην πίσω πλευρά του μεταλλίου γράφονται κυκλικά οι λέξεις «ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΞΙΑ». Η ταινία του μεταλλίου είναι από μεταξωτό ύφασμα κυματιστό, έχει πλάτος 35 χιλιοστά και χωρίζεται σε πέντε διαμήκεις λωρίδες. Η πρώτη και η πέμπτη έχουν χρώμα βαθύ κίτρινο. Η δεύτερη και η τέταρτη έχουν χρώμα βαθύ γαλάζιο. Η τρίτη ( η κεντρική ) έχει χρώμα άσπρο. Στην ταινία ακριβώς πάνω από το μετάλλιο τοποθετείται, οριζόντια, κλάδος δάφνης όπου είναι χρυσός για την Α΄ τάξη, αργυρός για την Β΄ τάξη και χάλκινος για την Γ΄ τάξη.

λλλλ

Έρευνες με τη συνδρομή Υπουργείου Άμυνας και Εθνικής Φρουράς

Από το στούντιο της εκπομπής Alpha Ενημέρωση, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης εξέφρασε την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς να συνδράμουν στις έρευνες για διαλεύκανση του στυγερού εγκλήματος. Όπως είπε, έχει ζητήσει να είναι ενήμερος από την Αστυνομία για την υπόθεση, στο βαθμό που του επιτρέπει η δικαιοδοσία του.

“Ο κάθε ένας δεν μπορεί με απλή διερεύνηση να θεωρείται ένοχος. Είτε αυτός ειναι Υπουργός, είτε αυτός είναι πολίτης που ασχολείται με τα κοινά, είτε αυτός είναι αξιωματικός της ΕΦ, οι διαδικασίες είναι ίδιες. Εφαρμόζονται έναντι όλων”

Διευκρίνησε μάλιστα ότι προς την κατεύθυνση αυτή, δόθηκαν από τον ίδιο συγκεκριμένες οδηγίες.

“Δεν θα προβούμε σε ενέργειες για να στιγματίσουμε τον οποιοδήποτε, αλλά αναλόγως με την πορεία των ερευνών θα το ελέγχουμε και όταν και εφόσον πρέπει να ενηργήσουμε στο πλαίσιο των δικών μας εξουσιών και δικαιοδοσίας θα ενεργήσουμε.” 

“Φύλλο και φτερό” στρατόπεδο στην Κλήρου

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά τη δικαστική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο αποφάσισε την κράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες, ανακριτές της υπόθεσης μετέβησαν στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή της Κλήρου. Τα μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνες για εντοπισμό τεκμηρίων και στοιχείων, σε μία προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης.

ΜΕΤΑΓΩΓΗ

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον ύποπτο από τα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας στον Ξυλιάτο
Μεγάλη αγάπη για τη φωτογραφία

Κατά τη δικαστική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο αποφάσισε την κράτηση του για οκτώ ημέρες, ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας Γιωρκάτζης ανέφερε ότι οι λειτουργοί της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώσαν ότι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί ο 35χρονος ύποπτος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, είχε αναρτημένες φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένου μεταλλείου στο Μιτσερό καθώς και από το μοιραίο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης η σορός της 38χρονης Marry. Από τις δικανικές εξετάσεις διαφάνηκε επίσης ότι στον ίδιο λογαριασμό βρίσκονται αναρτημένες φωτογραφίες του ίδιου στον ίδιο χώρο να κρατά τριπόδι φωτογραφικής.

Πάντως στον ίδιο λογαριασμό ο 35χρονος ύποπτος έχει αναρτημένο βίντεο άπο την περιοχή του υδατοφράκτη Ξυλιάτου, που λήφθηκε με drone. Στην ίδια περιοχή φέρεται να υπέδειξε χώρο κοντά στο μεταλλείο Μεμί, αναφορικά με τη σορό του άτυχου παιδιού, στον οποίο διεξάγονται έρευνες.

Δείτε είκονα από το βίντεο που είναι αναρτημένο στο facebook:

ΞΥΛΙΑΤΟΣ

Η οικογενειακή του κατάσταση

Ο υπαστυνόμος Γιωρκάτζης ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο 35χρονος ύποπτος διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις ότι είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Στις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στο facebook προσώπου που ομοιάζει με τον 35χρονο στο χώρο του μεταλλείου Μιτσερού και απεικονίζειται να κρατά τριπόδι φωτογραφικής, το άτομο αυτό είναι φαλακρός. Η συγκάτοικος της άτυχης 38χρονης ανέφερε στους ανακριτές ότι ο «Ορέστης» είναι φαλακρός, ψηλός, διαζευγμένος με δύο παιδιά και φωτογράφος.

alphanews.live 

Διαβάστε επίσης