Τρίτη, Μάιος 26

Σκόνη και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα προβλέπει για τις επόμενες ημέρες η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 35 στα ανατολικά, στους 33 στα νότια παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στην ατμόσφαιρα πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Διαβάστε επίσης