Κυριακή, 5 Ιουλίου

Τραγωδία… Νεκρός ο εργάτης που έπεσε από δεκατρία μέτρα ύψος στη Λεμεσό

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα στη Λεμεσό και συγκεκριμένα σε χώρο που στεγάζεται μεγάλο πολυκατάστημα της πόλης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, 55χρονος άνδρας, ο οποίος εκτελούσε εργασίες σε μεταλλική κατασκευή, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος περίπου δεκατριών μέτρων, μπροστά στα έντρομα μάτια συναδέλφου του, ο οποίος τον βοηθούσε στις εργασίες.

Από την πτώση, ο άτυχος άνδρας, ο οποίος είναι από τη Βουλγαρία και ήταν επιστάτης σε εταιρεία κατασκευών, κατέληξε σε φρεάτιο ανελκυστήρα και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Στη σκηνή κλήθηκε αμέσως η Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο για εξετάσεις, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για ανάσυρση της σορού του άτυχου 55χρονου.

Ακολούθως, στο σημείο έφθασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του.

Σε δηλώσεις του ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο μετά την τραγωδία, ανέφερε ότι κατά τη διερεύνηση εντοπίστηκαν ελλείψεις και ο ύποπτος δεν έφερε προστατευτική ζώνη.

Ως εκ τούτου, το τμήμα, εξέδωσε διάταγμα απαγόρευσης για συνέχιση των εργασιών, έως ότου παρουσιάσει ο εργοδότης του θύματος τις άδειες και τα πλάνα που είχαν ετοιμαστεί για τις συγκεκριμένη εργασία που γινόταν στο σημείο.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης