Πέμπτη, 9 Ιουλίου

Η σκόνη “έπνιξε” το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στη σκόνη “πνίγηκε” η Πανεπιστημιούπολη στην Αγλαντζιά λόγω των χωματουργικών εργασιών που διεξάγονται στον περιβάλλοντα χώρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Ρευστομηχανικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, από στοιχεία που συλλέγει ο Σταθμός Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Δυναμικής και Ποιότητας Αέρα που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη, υπάρχουν ψηλά επίπεδα σκόνης στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης αυτή την περίοδο.

“Τα υψηλά επίπεδα οφείλονται στις χωματουργικές/κατασκευαστικές εργασίες που γίνονται κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, αλλά έξω από τον περιφραγμένο χώρο του Campus. Κατά τις εργάσιμες ώρες τα επίπεδα ΑΣ10( Αιωρούμενων Σωματιδίων) είναι αρκετά πιο ψηλά από τα όρια , ακόμη και τις μέρες που δεν υπάρχουν επεισόδια σκόνης ερήμου. “

Το Τμήμα καλεί τα μέλη του Πανεπιστημίου όπως αποφεύγουν ή να περιορίσουν την έκθεσή τους στους εξωτερικούς χώρους.

Το Πανεπιστήμιο έτυχε σχετικής ενημέρωσης και από τον Τομέα Ασφάλειας και Υγείας έγινε και στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας για έλεγχο και συστάσεις προς τις εργοληπτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο για λήψη των απαραίτητων μέτρων προς αποφυγή και μείωση της οχληρίας.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης