Πέμπτη, Δεκέμβριος 5

Μέλη Π.Υ. είδαν ψυχολόγο-“Είδαμε φωτογραφίες-Μας είπε αλήθεια..”

Άνοιξε την καρδιά του μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ και στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Επικεφαλής των ερευνών για τα θύματα του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Ο Μάρκος Τράγκολας, μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, αφού ανέφερε αρχικά ότι επιβεβαιώθηκαν οι ελπίδες και οι μέθοδοί τους, σημείωσε ότι σ’ όλη την ομάδα επικρατεί το συναίσθημα της χαράς, παρόλο που τα συναισθήματα εναλλάσσονταν συνεχώς. Ο κ. Τράγκολας εξήγησε το πώς έφθασαν στον εντοπισμό της 6χρονης Siera στη Λίμνη του Μεμή.

«Κάποια πράγματα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Φωτογραφίες που έφθασαν κοντά μας τόσο από το ΤΑΕ αλλά και από άλλες πηγές, μας οδήγησαν να ζητήσουμε διευκρινίσεις από τον δράστη, οποιεσδήποτε πληροφορίες μάς έδωσε ήταν πραγματικές.

Παρακαλέσαμε το ΤΑΕ να φέρει τον δράστη. Οι πρώτες πληροφορίες που μας έδωσε ήταν πραγματικές. Του υποβάλαμε ερωτήματα διευκρινιστικού χαρακτήρα, επειδή δεν θυμόταν, ήταν συγχυσμένος. Υπολογίσαμε ότι έπρεπε να ψάξουμε γύρω στα 20 μέτρα μέσα στους καλαμιώνες και γι’ αυτό μέσα σε μια ώρα είχαμε αποτέλεσμα. Αυτό αποδεικνύει και το προηγούμενο μας πλάνο για αφαίρεση μόνο 5 μέτρων από την επιφάνεια της λίμνης που θα μας βοηθούσε να δούμε. Απάντησε σε όλα μας τα ερωτήματα. Ήταν ψύχραιμος», σημείωσε.

Στη συζήτηση με τον κ. Τράγκολα αναφέρθηκε, επίσης, ότι το θέμα εκπαίδευσης προσωπικού σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να κλείσει στον εξοπλισμό. «Χρειάζεται εκπαίδευση του προσωπικού που πρέπει να συνοδεύεται στη συνέχεια και με ανάλογες εμπειρίες. Δεν μπορεί κάποιος δύτης να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις αν δεν αποκτήσει εμπειρίες», εξήγησε ο κ. Τράγκολας.

«Το Μαρί είναι καθοδηγητής, ούτως ώστε να διαχειριζόμαστε κάποια πράγματα με περισσότερη ασφάλεια και εφαρμόζοντας επιχειρησιακές συνθήκες», είπε ο Δι/ντης της Πυροσβεστικής.

Ο Μάρκος Τράγκολας αποκάλυψε, επίσης, ότι την περασμένη βδομάδα, με οδηγίες του Αρχηγού, αρκετά μέλη που έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις συναντήθηκαν με ψυχολόγο.

Η καριέρα του, όπως είπε, θα κλείσει την 1η Αυγούστου. «Η ζωή του Πυροσβέστη είναι απρόβλεπτη, δεν ξέρεις πότε θα γίνει ένα σοβαρό συμβάν», επεσήμανε.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι «πήγαμε όλοι στην κηδεία, μια αποστολή τέτοιου είδους δεν είναι μόνο να τα ανασύρεις, αλλά να τα συνοδεύσεις και στην τελευταία τους κατοικία. Μας ευχαρίστησαν οι οικείοι τους και συνεχάρησαν τα μέλη που επιχείρησαν».

sigmalive.com

Διαβάστε επίσης