Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου

Η μεταφορά Μεταξά στις Κεντρικές Φυλακές… Επίλογος στην υπόθεση που η Κύπρος δε θα ξεχάσει

Η επιβολή της ποινής στον κατά συρροή δολοφόνο της Κύπρου Νίκο Μεταξά έβαλε και τον επίλογο σε μια υπόθεση που συγκλόνισε άπαντες και που η Κύπρος δύσκολα θα ξεχάσει.

Ο Μεταξάς στην σύντομη απολογία του ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και τους δικούς του συγγενείς, δήλωσε ανήμπορος να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους προέβη στη διάπραξη των αποτρόπαιων εγκλημάτων και έκλαψε δηλώνοντας μετανοημένος ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες. Αναγνωρίζω πως, το γεγονός ότι έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου, δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τραγικές συνέπειες αυτών. Όσο και να το θέλω, δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο για να μην κάνω όσα έκανα. Αυτά που μπορώ να κάνω, πρώτο είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων, παρέχοντας ότι πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή, να μη ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας διαδικασίας. Δεύτερον, να εκφράσω μεταμέλεια και να απολογηθώ, πρώτα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο. Έπειτα, προς τα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια μου για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν, χωρίς κανείς τους να έχει φταίξει ποτέ σε τίποτα. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Οπότε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να ζητήσω και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων, να βρω το γιατί, αλλά σημαντικότερα, να βοηθήσω στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να προλάβει τέτοιες τραγωδίες».

Ακολούθως άκουσε τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου να του επιβάλλει την βαρύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα κυπριακά δικαστικά χρονικά.

Ακολούθως, μεταφέρθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατείται από την Παρασκευή.

Δείτε Εικόνες από τη μεταφορά του στις φυλακές:

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 35χρονος μεταφέρθηκε στην πτέρυγα που κρατούνται κατάδικοι για σεξουαλικής φύσεως εγκλήματα, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες όπως δεν έρχεται σε επαφή με τους άλλους κρατούμενους.

cyprustimes.com

Διαβάστε επίσης