Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Από τις βροχές στα 40αρια

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς κελσίου. Η προειδοποίηση ισχύει από τις 13:00 μέχρι και τις 17:00.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι περίπου 4 βαθμούς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές. Παράλληλα, στο νέο κύμα καύσωνα παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα υγρασίας, καθώς στη Λευκωσία το ποσοστό θα ξεπεράσει το 40%, στα παράλια θα κυμανθεί γύρω στο 60% και στο 45-50% στα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν νωρίς το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα προσήνεμα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Την Πέμπτη αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, παραμένοντας όμως πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης