Τρίτη, Μάρτιος 31

Αναστάτωση τα ξημερώματα στη Λευκωσία από εκρήξεις στον Πενταδάχτυλο – Ποια τα σενάρια

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν γύρω στη 1 το πρωί αρκετές περιοχές στα κατεχόμενα αλλά και την ελεύθερη Κύπρο και συγκεκριμένα τη Λευκωσία και τη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον Πενταδάχτυλο και συγκεκριμένα στην περιοχή Βουνό.

Στη σκηνή βρέθηκε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη φαίνεται να προήλθε από τη πτώση είτε στρατιωτικού αντικειμένου είτε μη επανδρωμένου αεροσκάφους ή πύραυλου. Ο κ. Ακιντζί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το αντικείμενο να είναι ρωσικής προέλευσης.

O Κουντρέτ Οζερσάι, με νέα του ανάρτηση, υποστηρίζει ότι πρόκειται είτε για πτώση αεροσκάφους με εκρηκτικά είτε πτώση πυραύλου.

“Εν πρώτοις τα ευρήματα δείχνουν ότι την έκρηξη προκάλεσε είτε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά, είτε πύραυλος. Τα τεκμήρια είναι αρκετά να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συνέβη σύντομα, δεν υπάρχουν απώλειες ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο.”

Ο λεγόμενος Υπουργός Δημοσίων Έργων είπε ότι παραλήφθηκαν τεκμήρια και εξετάζονται από ειδικούς. Με το πρώτο φως της ημέρας θα δοθούν ακριβείς πληροφορίες.

Η αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν γνωρίζει ακόμη τα αίτια της έκρηξης. Πάντως από τα κατεχόμενα οι πληροφορίες είναι συγκεκχυμένες, Τ/κ μέσα και πολίτες αναφέρουν ότι είτε πρόκειται για σύγκρουση ελικοπτέρου ή αεροσκάφους ή έκρηξη πυρομαχικών.

Φωτογραφίες από την Τ/κ εφημερίδα Kibris Haberci. Σύμφωνα με την εφημερίδα στη σκηνή εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους.

Ο Τ/κ δημοσιογράφος Ουλάς Μπαρίς κάνει λόγο για συντρίμμια που έχουν βρεθεί διάσπαρτα στην περιοχή ενώ το Τ/κ Genctv δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πτώσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην περιοχή.

Ο Τ/κ δημοσιογράφος Hüseyin Ekmekçi στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάρτησε φωτογραφία από τη σκηνή- όπως υποστηρίζει – με συντρίμμια αεροσκάφους στο οποίο αναγράφονται ρώσικα.

Βίντεο από τον χώρο της έκρηξης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν διαπιστώθηκε κάτι από το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας.

Επίσης προσπάθειες επικοινωνίας έγιναν και με το δικοινοτικό γραφείο επαφών που υποστηρίζει τη λειτουργία της Τεχνικής Επιτροπής για την εγκληματικότητα.


politis.com.cy

Διαβάστε επίσης