Τρίτη, Ιανουάριος 28

Σολωμός Σολωμού: 23 χρόνια από το τελευταίο τσιγάρο (βίντεο)

Στις 14 Αυγούστου του 1996 σε μια φορτισμένη κυπριακή κοινωνία, 3 ημέρες μετά το θάνατο από ξυλοδαρμό του Τάσου Ισαάκ από τους γκρίζους λύκους στη νεκρή ζώνη της Δερύνειας, η δολοφονία του Σολωμού Σολωμού συμπληρώνει το μαύρο παζλ της αντικατοχικής πορείας μοτοσυκλετιστών που ξεκίνησε από το Βερολίνο.

Ο 26χρονος Σολωμού πέφτει από πυρά του κατοχικού στρατού σε μια προσπάθειά του να ανέβει στον ιστό του τουρκικού φυλακίου και να κατεβάσει την τουρκική σημαία.

Σαν σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά τη μνήμη του Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκε άνανδρα.

Μετά την κηδεία του Ισαάκ, μια ομάδα παρισταμένων θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής, καταθέτοντας στεφάνια και λουλούδια στον τόπο δολοφονίας του.

Ανάμεσά τους ήταν και ο Σολωμός Σολωμού, ο οποίος ξεστράτισε από τους συγκεντρωμένους, ξέφυγε από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ και κατευθύνθηκε σε κοντινό τουρκικό φυλάκιο.

Με ένα τσιγάρο στο στόμα και αγνοώντας τόσο τους συγκεντρωμένους όσο και τους κυανόκρανους που προσπαθούσαν να τον αποτρέψουν και τις προειδοποιήσεις των Τούρκων στρατιωτών, άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό, με πρόθεση να κατεβάσει την τουρκική σημαία.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε νεκρός, έχοντας δεχτεί τρεις πυροβολισμούς.

 

https://www.alphanews.live

Διαβάστε επίσης