Τετάρτη, Μάιος 27

Εκδήλωση μνήμης για τη Νάταλι Κρίστοφερ στη νεκρή ζώνη

Εκδήλωση μνήμης για την αστροφυσικό Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία έχασε τη ζωή της όταν έπεσε σε χαράδρα στις αρχές Αυγούστου στην Ικαρία, διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28 Αυγούστου, στις 7μμ, στο Σπίτι της Συνεργασίας. Παρούσα στην εκδήλωση θα είναι και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία θα αναφερθεί στο έργο της Νάταλι, όπως και αντιπρόσωπος από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Την εκδήλωση διοργανώνουν διάφορες ομάδες και ομίλους με τους οποίους η Νάταλι συνεργαζόταν στενά, όπως Cyprus Trail Runners, Runite Nicosia, Cyprus Girls Can, Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Σπίτι της Συνεργασίας.

Είναι μη θρησκευτικού χαρακτήρα, θα περιλαμβάνει σύντομα αφιερώματα από άτομα ή οργανώσεις από όλη την Κύπρο που γνώριζαν ή δούλευαν με την Νάταλι. Επίσης θα απαγγελθούν ποιήματα και θα ακουστούν τραγούδια, ενώ στο τέλος θα τηρηθεί σιγή εις μνήμης της Νάταλι. Οι ομιλίες θα γίνουν στα Αγγλικά, Ελληνικά και Τούρκικα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των τηλεσκοπίων στην οροφή του Σπιτιού της Συνεργασίας «για να θαυμάσουμε τo Σύμπαν με τον τρόπο που έκανε η Νάταλι».

Όσον αφορά τον χώρο της εκδήλωσης, αναφέρεται ότι στο Σπίτι της Συνεργασίας «η Νάταλι είχε διοργανώσει αρκετά από τα εργαστήρια και παρουσιάσεις της, αφού είναι ένα κέντρο φιλόξενο και ανοικτό προς άτομα με διαφορετικό εθνικό/πολιτισμικό/γλωσσικό υπόβαθρο που ζουν στην Κύπρο».

Παράκληση των διοργανωτών για όσους θα προσέλθουν στην εκδήλωση από τις ελεύθερες περιοχές είναι να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους στους χώρους στάθμευσης πριν την είσοδο του Λήδρα Πάλας, ενώ συστήνεται τον κόσμο να φέρει μαξιλάρια για την εκδήλωση όπως και τις ταυτότητές του.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης