Σάββατο, 17 Απριλίου

Διαφαίνονται ποινικά αδικήματα στον θάνατο του Παναγιώτη

Σε εμπειρογνώμονα στο εξωτερικό απευθύνθηκε η Αστυνομία σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, για την υπόθεση του θανάτου του 16χρονου μαθητή Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους, με στόχο τη στοιχειοθέτηση ποινικών αδικημάτων, που διαφαίνεται ότι προκύπτουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», εδώ και δύο βδομάδες, έχουν αποσταλεί τεκμήρια για ιστολογικές εξετάσεις στον Κύπριο ιατροδικαστή της Σκότλαντ Γιαρντ Αντρέα Μαρνερίδη με στόχο να έχει και δεύτερη γνώμη για το αίτιο θανάτου του 16χρονου. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του Παναγιώτη οφειλόταν σε αλκοολική δηλητηρίαση, τότε το πλέον πιθανό είναι η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όπως είχε διαφανεί από τη νεκροτομή που τέλεσε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, στο αίμα του μαθητή είχαν ανιχνευτεί 340 ml αλκοόλης, γεγονός που παραπέμπει σε μεγάλη κατανάλωση ποτού στο πάρτι που βρισκόταν.

Πρόσφατα, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, είχε δηλώσει ότι η υπόθεση βρίσκεται προς τα τελικά στάδια διερεύνησης και πως η Αστυνομία επιθυμεί όταν φτάσει στα δικαστήρια να μπορέσει ν’ αποδείξει ότι διαπράχθηκαν αδικήματα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για ποινικές διώξεις. Ο φάκελος της υπόθεσης είχε συμπληρωθεί από το ΤΑΕ Λάρνακας εδώ και αρκετό καιρό και διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. Επειδή προέκυψαν θέματα που άπτονταν της δικαιοσύνης αποφασίστηκε όπως ζητηθεί η συνδρομή ειδικού εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό για δεύτερη επιστημονική γνώμη. Έτσι και η Αστυνομία αποτάθηκε στον Κύπριο ιατροδικαστή στον οποίο απέστειλε δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις με χρονικό ορίζοντα για να δώσει τα ευρήματά του τον ένα μήνα. Σύντομα, όπως εκτιμάται, ο ιατροδικαστής Μαρνερίδης θα ετοιμάσει την έκθεσή του και όπως όλα δείχνουν η τραγική περίπτωση θα φτάσει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του μαθητή, επήλθε τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου στο χωριό Τρούλλοι της επαρχίας Λάρνακας, κατά τη διάρκεια εφηβικού πάρτι. Ο άτυχος Παναγιώτης είχε αισθανθεί σε κάποιο στάδιο αδιαθεσία και βγήκε έξω στην αυλή της οικίας όπου διεξαγόταν το πάρτι και στη συνέχεια σωριάστηκε αναίσθητος. Σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιοι το εξέλαβαν ότι κοιμόταν και μόνο με την πάροδο κάποιας ώρας ζητήθηκε βοήθεια μεγαλύτερων. Η Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο που έδειχνε ότι ο 16χρονος είχε πέσει στο πρόσφατο παρελθόν θύμα μπούλινγκ, είναι ωστόσο άγνωστο κατά πόσον η κατανάλωση τόσο μεγάλης ποσότητας αλκοόλ από τον ίδιο έγινε με τη θέλησή του ή όχι.

http://www.philenews.com

Διαβάστε επίσης