Τετάρτη, Μάιος 27

Βαριά “καμπάνα” στον ιερέα που πιάστηκε με 75 κιλά καπνού από τα κατεχόμενα

Βαριά “καμπάνα” επέβαλε το Τμήμα Τελωνείων στον 40χρονο ιερέα από τη Λευκωσία, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν χθες 75 κιλά αδασμολόγητου καπνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κληρικός που λειτουργεί σε χωριό της ορεινής Λευκωσίας, αποδέχτηκε την πρόταση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας του Τμήματος Τελωνείων για καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 29,400 ευρώ.

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι τα μέλη του Τμήματος Τελωνείων και της Αστυνομίας εντόπισαν τα αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα σε αποθήκη στην οδό Πινδάρου στο κέντρο της Λευκωσίας.

Την πόρτα της αποθήκης μάλιστα, άνοιξε στους αρμόδιους λειτουργούς ο ίδιος ο ιερέας, καθώς βρισκόταν στον χώρο για να τακτοποιήσει τα εμπορεύματα.

Ο κληρικός φέρεται να παραδέχτηκε σε θεληματική κατάθεση ότι ο καπνός προέρχεται από τα κατεχόμενα και μεταφέθηκε στις ελεύθερες περιοχής, τόσο από τον ίδιο όσο και από φιλικά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας διατηρεί κατάστημα πώλησης καπνικών προϊόντων και ειδών ναργιλέ στη Λευκωσία.

Το θέμα δεν αποκλείεται να απασχολήσει τις τάξεις της Ιεράς Συνόδου, η οποία ενημερώθηκε σχετικά από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης