Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου

GNTM 2: Καταγγελία για τα ημίγυμνα μοντέλα

Αγάπησε το σώμα σου όπως είναι». Αυτό ήταν το μήνυμα που έπρεπε να περάσουν τα μοντέλα του GNTM 2 στη δεύτερη δοκιμασία αποχώρησης. Τα κορίτσια έπρεπε, μετά την απαιτητική φωτογράφιση με τα φίδια, να ποζάρουν πάνω σε κινούμενη πλατφόρμα στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, «απολαμβάνοντας» ένα ντους σε κοινή θέα.

Η δοκιμασία με φωτογράφο τον Γιώργο Μαλεκάκη ενθουσίασε κάποια μοντέλα και δυσκόλεψε κάποια άλλα. Φλας, κάμερες, φώτα, νερό, κόρνες, φωνές και κίνηση ήταν παράγοντες που επηρέασαν τις πόζες και τα κλικ της συγκεκριμένης φωτογράφισης.

Ωστόσο, η παρουσία των ημίγυμνων κοριτσιών στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε αντιδράσεις, με πρώτη τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που προσέφυγε το πρωί της Πέμπτης στο ΕΣΡ. Ο λόγος ήταν ότι η παραγωγή δεν είχε εξασφαλίσει άδεια από την Τροχαία, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

«Τη 19η/9/2019 προβλήθηκαν σκηνές από την παραγωγή του τηλεοπτικού ριάλιτι “GNTM” στις οποίες εμφανίζονται υποψήφια διαγωνιζόμενα μοντέλα ημίγυμνα, με εσώρουχα, και όχι μαγιό, να κάνουν ντουζ επάνω σε μια εν κινήσει ανοιχτή νταλίκα η οποία εκινείτο πέριξ των κεντρικών οδών της Αθήνας με κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Παπαφιλίππου αν υπήρχε άδεια για την εν λόγω ενέργεια ή όχι, ο διοικητής μας απάντησε αρνητικά. Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε την εν λόγω περίπτωση και αν υπάρχει χροιά ποινικών ενδείξεων να την διαβιβάσετε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών», αναφέρεται στην καταγγελία.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προβολής του συγκεκριμένου επεισοδίου, οι κριτές ανέφεραν δημόσια ότι έχουν λάβει άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, τους ανθρώπους των οποίων ευχαρίστησαν για τη διευκόλυνση που τους παρείχαν.

Διαβάστε επίσης