Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου

Έρχονται κρύες μέρες και παγετός στα ορεινά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελαφρές μεμονωμένες βροχές την Τετάρτη και πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη λειτουργό της Υπηρεσίας, Στεφανία Λοϊζου, ένα ψυχρό μέτωπο επηρέασε χθες την περιοχή μας ωστόσο αποχώρησε.

“Σήμερα μας μένει η ψυχρή αέρια μάζα και ισχυροί άνεμοι βόρεια κυρίως κατεύθυνσης. Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, το ίδιο σκηνικό και απόψε αλλά και τις επόμενες μέρες. Την Τετάρτη υπάρχει ενδεχόμενο για μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 με 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ορεινά”.

Σημείωσε πως η ελάχιστη θερμοκρασία για απόψε αναμένεται στους 7 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

“Σε κάποιες περιοχές στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός κυρίως κατά τις πρωινές ώρες”.

Την Πέμπτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας για να κυµανθεί πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Πως θα κινηθεί ο καιρός τις επόμενες μέρες…

Βορειοανατολικό ρεύµα αέρα παροδικά θα επηρεάσει την περιοχή.

Σήµερα, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε περιόδους µε αυξηµένη συννεφιά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, αρχικά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ κι αργότερα ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά στα δυτικά και νοτιοδυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα ανατολικά παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά παροδικές νεφώσεις. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα δυνατό να δώσουν τοπικά µεµονωµένη βροχή. Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τρίτη και την Τετάρτη, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, αλλά την Πέµπτη αναµένεται πτώση στη θερµοκρασία για να κυµανθεί πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

https://www.alphanews.live/

Διαβάστε επίσης