Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου

«Συγγνώμη Στυλιανέ»: Πανό πολιτών έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας

Πανό έξω από το Αρχηγείο της Αστυνομίας ανήρτησαν πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 15χρονου Στυλιανού.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους επιρρίπτουν ευθύνες στην Αστυνομία, ενώ σημειώνουν ότι «κάποιος άλλος Στυλιανός πολύ πιθανόν να κινδυνεύει με τον ίδιο τρόπο».

Αναλυτικά η επιστολή:

Το Πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον θάνατο του Στυλιανού αποδίδει τεράστιες ευθύνες στην Αστυνομία. «Η παράλειψη των ΥΚΕ και της Αστυνομίας να αναγνωρίσουν, με την επίδειξη ελάχιστης επιμέλειας, την ύπαρξη άσκησης ψυχολογικής βίας στον Στυλιανό, αλλά και την ύπαρξη ενός επαναλαμβανόμενου μοτίβου βίαιης συμπεριφοράς από τον πατέρα προς τη μητέρα, ανέστειλε την καταγγελία και τη δυνατότητα ποινικής δίωξής του, η οποία, αν γινόταν με τον συντονισμό των ΥΚΕ και της Αστυνομίας, θα είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει το τραγικό συμβάν.»

Η ίδια η Αστυνομία όμως δε φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα, αφού έχει διορίσει τον δικό της ερευνώντα λειτουργό από την Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, του οποίου το Πόρισμα δε θα δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ όπως λένε οι ίδιοι θα πάρει πολύ καιρό….

Μάλλον μέχρι να το ξεχάσουμε όλοι και εκείνοι που εγκληματικά αδιαφόρησαν, να πέσουν στα μαλακά… Εντωμεταξύ, κάποιος άλλος Στυλιανός πολύ πιθανόν να κινδυνεύει με τον ίδιο τρόπο αυτή τη στιγμή, ενώ εσείς είστε απασχολημένοι στο να γυρεύετε τρόπους να τη βγάλετε καθαρή.

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ που χρωστάτε στην ψυχή που έχει φύγει εξ’ υπαιτιότητας δικής σας, θα κατατρέχει τη συνείδησή σας, όσα πορίσματα κι αν θάψετε.

Διαβάστε επίσης