Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

Παρίστανε τον κουτσό ζητιάνο αλλά έφυγε τρέχοντας όταν τελείωσε η “βάρδια” του – Βίντεο

Θύματα κυκλωμάτων από τα κατεχόμενα και τη Θεσσαλονίκη είναι οι άνθρωποι που ζητιανεύουν στους δρόμους, επεσήμανε από το στούντιο της εκπομπής Alpha Ενημέρωση ο Πρόεδρος Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Ηλίας Δημητρίου, καλώντας τους πολίτες να σπάσει την αλυσίδα για να τερματιστεί το φαινόμενο που επανέρχεται κάθε χρόνο στη διάρκεια των γιορτών.

“Ο κόσμος δεν πρέπει να ανταποκρίνεται στις ενέργειες των εράνων που ζητούν αυτοί οι άνθρωποι γιατί προέρχονται από κυκλώματα που έρχονται από τα κατεχόμενα ή ψηλά από τη Θεσσαλονίκη.”

Τόνισε ότι “εκμεταλλεύονται τα ευγενή συναισθήματα των Κυπρίων να βοηθούν τους συμπολίτες τους στις γιορτές” και κάλεσε τους πολίτες να μην δίνει χρήματα σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά να προτιμά να δώσει κάπου που ξέρει ότι όντως χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Επεσήμανε ότι οι άνθρωποι που ζητιανεύουν σε φανάρια, υπεραγορές και κεντρικούς δρόμους, είναι και αυτοί θύματα των κυκλωμάτων. Χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους και μετά τους δίνουν ελάχιστα από αυτά που μαζεύουν όλη την ημέρα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι διαμένουν σε χώρο έξω από τη Λάρνακα, τους παραλαμβάνει mini bus και τους αφήνει σε χώρο όπου θα ζητιανεύουν για περισσότερο από 10 ώρες.

Αναφέρθηκε σε περιστατικό στο οποίο άτομο που ήταν κουτσό και ζητιάνευε, όταν τελείωσε η “βάρδια” του, στα 50 μέτρα άρχισε να τρέχει να προλάβει το mini bus που θα τον παραλάμβανε.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες, αν δουν ανθρώπους που ζητιανεύουν να καλέσουν την Αστυνομία η οποία θα διερευνήσει αν πρόκειται για μέλος κυκλώματος, ώστε να σπάσει η αλυσίδα.

alphanews.live

Διαβάστε επίσης