Παρασκευή, 7 Μαΐου

Από την Γαλάτα το τελευταίο “αντίο” στον άτυχο Γιώργο, πατέρα δύο παιδιών (VID)

Συγγενείς και φίλοι θα πούν αύριο στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στη Γαλάτα, το τελευταίο αντίο στον άτυχο 55χρονο εργάτη Γιώργο Γεωργίου, πατέρα δύο παιδιών, που άφησε την τελευταία του πνοή όταν καταπλακώθηκε από όγκο χώματος καθώς εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε τοίχο αντιστήριξης σε υπό ανέγερση κατοικίες στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό.

Η οικογένεια του άτυχου Γιώργου θα δέχεται συλληπητήρια στην εκκλησία από τις 11 το πρωί. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού, απ’ όπου κατάγεται η σύζυγος του εκλιπόντα και ενημερώνει ότι θα γίνονται εισφορές για την οικογένεια.

LLLL

Το πρωί διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του άτυχου εργάτη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο θάνατος του προήλθε από ασφυξία. Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης ανέφερε χθες το βράδυ ότι στη σκηνή έσπευσε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους που διενήργησε αυτοψία στη σκηνή και διαπίστωσε τον θάνατο του άτυχου εργάτη.

“Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η σορός φέρει διάφορα θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με σκοπό αύριο να γίνει η νενομισμένη νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του”

κκκκ

Η Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι το Τμήμα διερευνά τα αίτια του τραγικού εργατικού δυστυχήματος και τυχόν παραλείψεις ή παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας, για να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται.

“Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, θα μπορούσε να προβλεφθεί η τραγωδία. Δηλαδή ήταν προβλέπον, ο κίνδυνος αυτός θα μπορούσε κάποιος να τον προβλέψει ότι θα εξελιχθεί και μπορούσαν να ληφθούν μέτρα για να μην γίνει το ατύχημα”

Η κυρία Τσουλόφτα υπέδειξε ότι με βάση τη νομοθεσία πριν από την εκτέλεση μιας εργασίας θα πρέπει να υπάρχει γραπτή εκτίμηση κινδύνων και να λαμβάνονται ανάλογα μέτρα.

“Στην προκειμένη περίπτωση ήταν προβλέψιμο ότι εκεί που εργαζόταν ο εργαζόμενος υπήρχε η πιθανότητα της κατολίσθησης, τις προηγούμενες ημέρες είχε βρέξει οπόταν πάντοτε μετά τη βροχή και ανάλογα και με το έδαφος, αυξάνεται η πιθανότητα κατολίσθησης. Έπρεπε να γίνει μια εργασία πίσω από τον τοίχο αντιστήριξης, έπρεπε να ληφθούν μέτρα”

 

alphanews.live

Διαβάστε επίσης