Κυριακή, Μάρτιος 29

Όσκαρ 2020: Με δάκρυα στα μάτια ο Joaquin Phoenix – “Ήμουν ένα κάθαρμα”

Συγκίνησε με τον λόγο του ενώ παρέλαβε το βραβείο του Α ανδρικού!

“Ήμουν ένα κάθαρμα” Συγκλονίζει και συγκινεί με τον λόγο του ο ηθοποιός στα φετινά Όσκαρ 2020! Με δάκρυα στα μάτια ο Joaquin Phoenix παρέλαβε το βραβείο του Α ανδρικού λόγου και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό!

Συνυποψήφιοί του ήταν ο Αντόνιο Μπαντέρας για την ταινία «Πόνος και Δόξα», ο Άνταμ Ντράιβερ για την «Ιστορία Γάμου» – η Λόρα Ντερντ κέρδισε το Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ίδια ταινία, τον Τζόναθαν Πράις για την ταινία «Οι Δύο Πάπες» και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το «Μια Φορά στο Χόλιγουντ».

Την ώρα που παρέλαβε το βραβείο του στην σκηνή του Dolby Theatre, ο 45χρονος Joaquin Phoenix, έδωσε μια συγκινητική ομιλία για τα «θλιβερά ζητήματα» που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Χαρακτηριστικά ανέφερε, «Ήμουν ένα κάθαρμα όλη μου την ζωή. Ήμουν εγωιστής. Ήμουν σκληρός μερικές φορές, δύσκολος σαν συνάδερφος και είμαι ευγνώμων που πολλοί από εσάς σε αυτή την αίθουσα μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία. Και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει όταν είμαστε στο καλύτερο δυνατό μας, όταν υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι όταν ‘ακυρώνουμε’ ο ένας τον άλλον για λάθη του παρελθόντος, αλλά όταν βοηθάμε ο ένα τον άλλον να ωριμάσει, όταν εκπαιδεύουμε ο ένας τον άλλον, όταν καθοδηγούμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το καλύτερο της ανθρωπότητας. Όταν ήταν μόλις 17 ετών, ο αδερφός μου έγραψε αυτούς τους στίχους. Και είπε: ‘Τρέξε προς την σωτηρία με αγάπη και η ειρήνη θα ακολουθήσει».

 

Διαβάστε επίσης