Σάββατο, 8 Αυγούστου

Βροχές, καταιγίδες και χιόνι στο μενού του καιρού-Ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό, τα νοτιοανατολικά και τα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Τις πρωινές ώρες πιθανό να παρατηρούνται τοπικά και αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις αλλά σταδιακά το απόγευµα ο καιρός αναµένεται να βελτιωθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Πέµπτη, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 54 εκατοστά.

Διαβάστε επίσης