Πέμπτη, 9 Ιουλίου

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στην Ε.Φ.-Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΦ

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, έθεσαν σε συναγερμό τις αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για δύο εθνοφρουρούς, έναv σε στρατόπεδο στη Λευκωσία και έναν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο. Η εξέλιξη αυτή προκαλεσε μεγάλη ανησυχία στο ΓΕΕΦ, που συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τη λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία περίπτωση αφορά σε κληρωτό εθνοφρουρό, ο οποίος υπηρετεί στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο. Παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με του κορωνοϊού. Οι αρμόδιες Αρχές τέθηκαν σε κινητοποίηση αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε ταξιδέψει στην Πάτρα και ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τέθηκε στο θάλαμο αρνητικής πίεσης για εξετάσεις.

Εξάλλου, σε δεύτερη περίπτωση, σε στρατόπεδο στη Λευκωσία, στρατιώτης που ταξίδεψε στην Ελλάδα, παρουσίασε συμπτώματα. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου τοποθετήθηκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τόσο το στρατόπεδο στη Λευκωσία, όσο και η αεροπορική Βάση στην Πάφο τέθηκαν σε καραντίνα και ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλλα. Οι εθνοφρουροί τοποθετήθηκαν σε θαλάμους ανάλογα με το ποιοι ήρθαν και ποιοι όχι σε επαφή με τα ύποπτα κρούσματα. Έχουν επίσης ανασταλεί οι άδειες εξόδου.

Σε καραντίνα βρίσκεται από χθες το στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού στη Λευκωσία, αφού στρατιώτης παρουσίασε χθες συμπτώματα κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα των εξετάσεών του αναμένονται εντός της ημέρας.

Στο ΓΕΕΦ βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη. Μετά το πέρας της σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας, θα ανακοινωθούν μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα μέτρα λήφθηκαν και σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όταν στρατιώτης που έφτασε από την Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε πως η μητέρα του διαπιστώθηκε πως ήταν θετική στον ιό. Το πρώτο τεστ του Ελλαδίτη ήταν αρνητικό και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου.

reporter.com.cy

Διαβάστε επίσης