Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Πάπας Φραγκίσκος: «Δώστε την κοινωνία κατ’ οίκον στους ασθενείς»

«Οι ιερείς να στηρίξουν το έργο εθελοντών, γιατρών και νοσοκόμων», τόνισε ο ποντίφικας

Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους καθολικούς ιερείς να δίνουν την Θεία Κοινωνία κατ΄οίκον σε όσους ασθενείς βρίσκονται σε απομόνωση λόγω κοροναϊού.

«Ζητούμε από τον Θεό οι ιερείς μας να βρουν την δύναμη να φέρουν τον λόγο του Θεού και την κοινωνία στους ασθενείς στηρίζοντας το έργο των εθελοντών, των γιατρών και των νοσοκόμων», τόνισε ο ποντίφικας.

Την Κυριακή, ο πάπας Φραγκίσκος εκφώνησε το κήρυγμά του μέσω ίντερνετ μέσα από το Βατικανό αντί να μιλήσει από το ανοιχτό παράθυρο ενώπιον τεράστιου πλήθους.

Οι περισσότεροι πιστοί βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους παρακολουθώντας το κήρυγμα του πάπα από τέσσερις γιγαντοθόνες.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Φραγκίσκος δεν έδωσε την ευχή του και εκφώνησε το κήρυγμά του πίσω από παράθυρο από το 2013 που εξελέγη, πέραν των περιπτώσεων εκείνων όπου ταξίδευε εκτός Ρώμης.

«Βρίσκομαι με την προσευχή μου κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας της παρούσας επιδημίας του κοροναϊού αλλά και σε εκείνους που τους φροντίζουν», είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του.

Υπενθυμίζεται πως στις καθολικές εκκλησίες της Ιταλίας οι λειτουργίες σταμάτησαν μέχρι τις 3 Απριλίου και δεν θα τελούνται ούτε θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

 

Διαβάστε επίσης