Site icon Hallocy

Κορωνοϊός: Μπορείς τελικά να κολλήσεις από το φαγητό ή όχι;

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μπορείς τελικά να κολλήσεις Κορωνοϊό από το φαγητό ή όχι; Ποια είναι η αλήθεια; Με πολλές αναλήθειες να ακούγονται και να γράφονται πρέπει να γνωρίζουμε τι ισχύει τελικά και τι όχι.

Μπορεί ο κορωνοϊός να μεταφερθεί μέσω τροφίμων;
Σύμφωνα με το Harvard Health, δεν είναι ακόμη σαφές εάν είναι δυνατόν να διαδοθεί το COVID-19 μέσω τροφής, αν και η εμπειρία με τα SARS και MERS δείχνει ότι είναι απίθανο.

Ο κορωνοϊός χρειάζεται να αναπτύξει ξενιστές και επομένως δεν μπορούν να αναπτυχθούν στα τρόφιμα. Δεδομένου ότι η θερμική επεξεργασία (30 λεπτά στους 60 ° C) είναι αποτελεσματική με το SARS, το μαγείρεμα αναμένεται να σκοτώσει το COVID-19.

Τα πρότυπα τροφίμων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (FSANZ) σημειώνουν επίσης ότι είναι απίθανο η μετάδοση να μπορεί να συμβεί μέσω τροφής, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι αυτό εξακολουθεί να εξετάζεται. “Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει με τους ιούς μέχρι σήμερα”, λέει ο FSANZ. “Εντούτοις, εξακολουθούν να υπάρχουν έρευνες για την ταυτοποίηση της πηγής της έξαρσης, της έκτασης της εξάπλωσης της μόλυνσης και του τρόπου μετάδοσης.

Είναι ασφαλές να λάβετε ένα γράμμα ή ένα πακέτο από την Κίνα;
Σύμφωνα με την ΠΟΥ, είναι ασφαλές να ανοίξετε ένα πακέτο από την Κίνα. “Οι άνθρωποι που λαμβάνουν πακέτα από την Κίνα δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν”, λένε ο ΠΟΥ.

“Γνωρίζουμε ότι ο ιός δεν επιβιώνει πολύ καιρό σε αντικείμενα, όπως γράμματα ή πακέτα.

Πώς εξαπλώνεται;
Όπως και η κανονική γρίπη, το COVID-19 μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Αυτό συμβαίνει μέσω σταγονιδίων που εξαπλώνονται από βήχα, φτάρνισμα και στενή προσωπική επαφή.

Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει τρεις κοινούς τρόπους μετάδοσης:

Βήχας και φτάρνισμα
Προσωπική επαφή
Άγγιγμα σε ένα αντικείμενο ή επιφάνεια με ιικά σωματίδια πάνω του και στη αν αγγίξξετε το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια σας
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καλή υγιεινή, όπως το πλύσιμο των χεριών.

Exit mobile version