Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Ιταλία: Η ανάρτηση νοσοκόμου που έγινε viral – Τα σημάδια από τον κορωνοϊό

Απίστευτες εικόνες!

Μια ανάρτηση ενός νοσοκόμου από την Ιταλία για τον κορωνοϊό έχει γίνει viral. Στο πρόσωπο του έχει σημάδια, ενώ αναφέρει την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ένας Ιταλός νοσοκόμος θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία του να δουλεύεις σε ιταλικό νοσοκομείο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μιλάει γι’αυτό και γίνεται viral.

Ο Αλμπέρτο Παρατσόλι δουλεύει στο Humanitas Research Hospital του Μιλάνου, καθημερινά βοηθά όσους νοσούν από τον ιό. Αποφάσισε λοιπόν να πει μερικά πράγματα και να ξεκαρίσει τι συμβαίνει.

Δείτε την ανάρτηση του νοσοκόμου από την Ιταλία που έχει γίνει viral:
«Θα ήθελα να σταθείτε λίγο στο τι σημαίνει να δουλεύεις σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας COVID με αίθουσα απομόνωσης (όπου αποφεύγεται η εξάπλωση των ιών εκτός αυτών) και σε πρώτες βοήθειες, οι οποίες έχουν στηθεί σε σκηνές σε εξωτερικό χώρο, για να υποδεχτούμε όσο γίνεται περισσότερα θετικά κρούσματα γίνεται.

Τι σημαίνει να δουλεύεις σε βάρδιες, χωρίς να μπορείς να πιεις νερό, να φας ή να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου να πας τουαλέτα, γιατί ο εξοπλισμός τελειώνει και δεν έχεις την πολυτέλεια να χαραμίζεις μάσκες, αδιάβροχες ολόσωμες φόρμες κ.ά….Στο μεταξύ τρίτο κρούσμα σημειώθηκε σήμερα και στην Κρήτη.

Τι σημαίνει, στο διάστημα μιας εβδομάδας, από εκεί που περνούσες μια “φυσιολογική ζωή” στο νοσοκομείο, να χρειαστεί να δημιουργείς νέα σημεία εντατικής θεραπείας σε ασυνήθιστα μέρη» γράφει ο νοσοκόμος, συγκλονίζοντας το Facebook.

«Τι σημαίνει να μπαίνεις για δουλειά και να βγαίνεις με αγνώριστο πρόσωπο από τα σημάδια, γιατί θέλουμε μεν να βοηθήσουμε τους άλλους, αλλά να το κάνουμε με ασφάλεια…

Εμείς οι νοσοκόμοι και ιατροί (και να μην ξεχνάμε και όλο το υπόλοιπο προσωπικό που έχει γίνει “κομμάτια” για εμάς τους Ιταλούς) αυτήν την περίοδο ας μη βγούμε για απεριτίφ, ας μη βγούμε το βράδυ με φίλους… Θα το θέλαμε, αλλά περιοριζόμαστε μεταξύ δουλειάς και σπιτιού -σπιτιού και δουλειάς, ώστε να δώσουμε σε εμάς/εσάς τη μέγιστη δυνατή βοήθεια.

Σίγουρα δε ζητάμε ελεημοσύνη και συμπόνια αλλά λίγη εξυπνάδα και κατανόηση.

Το να μένεις σπίτι σου είναι πράξη που οφείλεις στην κοινωνία… στην Ιταλία…

Το να μένεις σπίτι θα εμποδίσει την κατάρρευση του συστήματος υγείας, που πολλές χώρες ονειρεύονται να έχουν και μέσα σε μιάμιση εβδομάδα κατάφερε να αναχαιτίσει αυτήν την πανδημία (για λίγο ακόμα -σας το εγγυώμαι)…

Το να μένεις σπίτι θα επιτρέπει στα νοσοκομεία να δέχονται όλους όσους νοσούν στις μονάδες εντατικής θεραπείες (ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο πολλοί ανόητοι ακόμα δεν κατανοούν) αντί να κάνουν, δυστυχώς, επιλογή, με βάση την πιθανότητα επιβίωσης».

 

Διαβάστε επίσης